Ekonomi Bakanı Zeybekçi: 2013 hedefi 2 trilyon dolar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye'nin, milli gelirini 830 milyar dolara getirdik. 2023'de hedefimiz 2 trilyon dolar.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Bakanı Zeybekçi: 2013 hedefi 2 trilyon dolar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye'nin, milli gelirini 830 milyar dolara getirdik. 2023'de hedefimiz 2 trilyon dolar." dedi.

Muğla'da partisinin seçim bürosunun açılışını yapan Zeybekçi burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de IMF'ye 50 yıldan bu yana olan borçların tamamının 14 Mayıs 2013'te ödendiğini belirterek, "Bunun yanında binlerce hidroelektrik santralinin inşaatına devam ediliyor. Türkiye, sadece 2013 yılı içinde 2 bin megawatt rüzgâr santralini yaptık. Türkiye, 10 milyon dolar yıllık, kültür coğrafyası kardeş ülkelere yardım ederken, 2012 ve 2013'te Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar, Kafkasya'dan Ortadoğu'ya kadar 2,5 milyar dolarlık yardımı ecdadın emaneti olan, kültür coğrafyası dediğimiz yerde soydaşlarımıza, dindaşlarımıza, kardeşlerimize bağış yapar hale geldi." dedi.

Türkiye'nin 35 milyar dolarlık ihracattan 152 milyar dolarlık ihracata ulaştığını kaydeden Bakan Zeybekci, "Türkiye tam anlamıyla 2023 hedefine doğru gidiyor. Türkiye bu geçtiğimiz 12 yılda çok güzel şeyler başardı. 3 bin dolarlık milli gelirden 10 bin 800 dolarlık gelir seviyesine geldi Türkiye. Dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi oldu. Avrupa'nın 5'nci büyük ekonomisi oldu Türkiye. 35 milyar dolarlık ihracattan 152 milyar dolarlık ihracata geldi Türkiye. Sıfır hizmet gelirlerinden 48 milyar dolarlık mütaahitlik ve turizm gelirlerine geldi Türkiye. Türkiye'nin 2023 hedeflerinde dünyanın 10 büyük ekonomisi olmak, Avrupa'nın üç büyük ülkesinden birisi olmak, 25 bin dolar milli gelir, 220 milyar dolardan 830 milyar dolara getirdik milli geliri, 2023'de 2 trilyon dolarlık bir hedef var. Türkiye inşallah orada doğru yola çıktı." ifadelerini kullandı.

Zeybekçi, Türkiye müteahhitlik hizmetlerinde Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığının altını çizerek, "Türk müteahhitlerin 2013 yılında aldıkları iş tutarı 10,6 milyar dolar. Başka iki Türk şirketimiz de dün yaklaşık 5 milyar dolarlık dünya projesini aldı. 25 Aralık operasyonunda ne dendi biliyor musunuz? Dünyanın imrenerek baktığı şirketlerin mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi. Bu şirketler kimdi, biliyor musunuz? 3'üncü havaalanını yapacak şirketlerdi. Bu şirketler kanal projesini alanlardı. Bunların mal varlıklarının dondurulması için mahkemeden karar geldi." şeklinde konuştu.

Mitinglerdeki montaj iddialarıyla ilgili konuşan Bakan Zeybekçi, "Başbakanımız nereye gittiği millet orada da ayağa kalktı. Millet orada montaj başlıyor, onların dediği gibi. Aklı ermiyor garibin ne yapsın! İnsanın aklı ermediği zaman, hayali alamadığı zaman, hafzalası almadığı zaman, zihni yetmediği zaman belki olmasa olmasa bu hayaldir, olsa olsa bu seraptır, olsa olsa bu bir montajdır. Son zamanların modasıyla. Denizli’de öyle bir montaj yaptık ki; akşam saat 6:00’dan 7 buçuğa kadar 52 bin kişilik montaj ekibi vardı. Yağmurdan dolayı geç kaldığımız içinde her halde 10-15 bin kişide evde montaj yapıyordu." diye konuştu.

Zeybekçi, Muğla'daki programının ardında Yatağan ilçesine hareket etti. CİHAN

Yorumlar