Ekoloji Forumu İzmir’de toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Akdeniz Akademisi tarafından Ekoloji Forumu düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ekoloji Forumu İzmir’de toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Akdeniz Akademisi tarafından Ekoloji Forumu düzenlendi. Foruma akademisyenler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi ve İZSU bürokratları, çevre aktivistleri ve avukatların da aralarında yer aldığı 60 kişi katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki forumda “Doğal Varlıkların Korunması İçin Ekolojik Planlama”, “Enerji (Yenilenebilir, Yenilenemez Enerji Verimliliği, Alternatif Enerji Kaynakları)”, “Atık Azaltma/Atık Yönetimi (Kaynakta Azaltma, Geri Kazanım, Geri Kullanım) ile “Çevre Planlama ve Yönetim Sistemleri (Ekolojik Planlama, Eko Köyler vb.)” konuları ele alındı.

Doğal Varlıkların Korunması Çalışma Grubu’nun moderatörlüğünü Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, Enerji Çalışma Grubu’nun moderatörlüğünü EÜ Biomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nuri Azbar, Atık Azaltma/Atık Yönetimi Çalışma Grubu’nun moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan Büyükkamacı, Çevre Planlama ve Çevre Yönetimi Çalışma Grubu’nun moderatörlüğünü ise DEÜ Şehir Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Sezai Göksu üstlendi.

Açılış konuşmasını yapan Akdeniz Akademisi Kurucu Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli, akademi fikrinin İzmir’de yapılan Kültür Çalıştayı ile birlikte ortaya çıktığını, şehrin çevre stratejilerini belirlemek için düzenlenen bu forumun da çok verimli geçeceğine inandığını söyledi. Dört saati geçen grup çalışmalarında mevcut durum, mevzuat, problemler ve önerilerle birlikte yapılacaklar çalışmalar ve ilgili stratejiler belirlendi. Hazırlanan sunumlar, toplantının final bölümünde katılımcılara aktarıldı. Sunumların, önümüzdeki günlerde kitap haline getirileceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar