Ekmeleddin İhsanoğlu: Türkiye'de sınırlar kevgir haline gelmiştir

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gaziantep'te katıldığı iftar programında sınırda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, “Türkiye'de sınırlar kevgir haline gelmiştir. Giren belli değil, çıkan belli değil. Türkiye tehdit altındadır.”...

Google Haberlere Abone ol
Ekmeleddin İhsanoğlu: Türkiye'de sınırlar kevgir haline gelmiştir

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gaziantep'te katıldığı iftar programında sınırda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, “Türkiye'de sınırlar kevgir haline gelmiştir. Giren belli değil, çıkan belli değil. Türkiye tehdit altındadır.” dedi.

Seçim kampanyası kapsamında Gaziantep'e gelen cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, iftarını vatandaşlarla birlikte açtı. Masal Park içinde hazırlanan alandaki iftar programına katılan İhsanoğlu, eşi Fisun İhsanoğlu ile birlikte sıraya girip tabldotta yemeğini alarak vatandaşlarla birlikte iftarını açtı. İftar sonrası halka hitap eden cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, sınırda yaşanan gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Türkiye'de sınırlar kevgir haline gelmiştir" diyen İhsanoğlu, “Giren belli eğil, çıkan belli değil. Türkiye tehdit altındadır. Hem içerideki gerilim, tansiyon ve cepheleşme, ötekileştirme, zıtlaşma ve tepeden bakma neticesinde insanlar eski dostlukları kuramıyorlar. Türkiye huzurunu kaybetmiş durumdadır.” şeklinde konuştu.

Ülkede birliği ve beraberliği yeniden sağlamak gerektiğini dile getiren İhsanoğlu, Türkiye'nin komşuları ile olan münasebetlerini düzeltmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin etrafındaki ateş çemberini söndürmesi gerektiğine dikkat çeken İnsanoğlu, şunları kaydetti: “Aksi takdirde bu alevler Türkiye'ye intikal edecek. Allah korusun bu yangın bizim topraklara gelirse halimiz dumandır. Bizim 3 mukaddesimiz olan şanlı bayrağımız, ekmeğimiz ve Kur'anımız. Bunların etrafında sarılmak lazım. Devletin birliği ve bütünlüğünü korumamız lazım. Aksi taktirde işte görüyoruz Irak 3'e bölünüyor, Suriye'nin ne kadar bölüneceğini hiç kimse tahmin etmiyor. Etrafımızda harikalar oluşuyor. Bu haritalara baktığımızda Türkiye'nin etrafında örülen tuzakları görmemiz mümkündür. Bu seçimlerde milli birlik ve beraberliğimizi sağlayacak, 76 milyon insanı kucaklayacak bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var.”

İhsanoğlu, iftar programının ardından hava yolu ile İstanbul'a hareket etti.

CİHAN

Yorumlar