Ekmeleddin İhsanoğlu: Toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nu (Türk-İş) ziyaret etti.Ziyaret sırasında gazetecilere açıklama yapan Ekmeleddin İhsanoğlu, halkın verdiği güçle...

Google Haberlere Abone ol
Ekmeleddin İhsanoğlu: Toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nu (Türk-İş) ziyaret etti.

Ziyaret sırasında gazetecilere açıklama yapan Ekmeleddin İhsanoğlu, halkın verdiği güçle bu makama gelen cumhurbaşkanının bütün siyasi taraflara karşı tercih hakkını Meclis'teki dengelere göre gözetmesi gerektiğini belirterek, "Aynı zamanda toplumdaki talepleri de göz önünde bulundurarak ahenkli bir şekilde yürüten ve toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı birliği ve beraberliği temsil eden bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz." dedi.

Seçimlerin tarihte ilk defa doğrudan doğruya vatandaşların oyları ile yapılacağını hatırlatan İhsanoğlu, "İlk defa halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanının halkın verdiği güçle bu makama gelecektir. Halkın verdiği güçle bu makama gelen cumhurbaşkanının bütün siyasi taraflara karşı tercih hakkını Meclis'teki dengelere göre fakat aynı zamanda toplumdaki talepleri de göz önünde bulundurarak ahenkli bir şekilde yürüten ve toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı birliği ve beraberliği temsil eden bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

"TÜRK-İŞ'İN BAZI YÖNETİCİLERİ İLE 40 YILLIK HATIRALARIM VAR"

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, işçilerle ilgili yasaların çıkması için Meclis'i teşvik eden, onu yönlendiren fakat etkilemeyen bir cumhurbaşkanının önemli rol oynayacağına işaret etti. İhsanoğlu şunları söyledi:

"İşçi camiasının meşru taleplerini hakça bir servetin hakça bir dağıtımı insan hak ve hürriyetlerine ve onuruna yakışır bir şekilde Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (İLO) standartlarına uygun bir şekilde yürütülmesi işçi camiasının haklı taleplerini dinleyen onların uygulanması için ve onlarla ilgili yasaların çıkması için meclisi teşvik eden ve onu yönlendiren fakat onu etkilemeyen bir cumhurbaşkanının bu konuda elbette ki önemli bir rol oynayacaktır. Sayın genel başkan ve arkadaşları lütfettiler dinlediler kendileri de kendi görüşlerini de çok samimi ve içten bir şekilde paylaştılar benim şahsen Türk-İş’in bazı yöneticileri ile 40 yıllık hatıralarım vardır. Onları da sayın başkan ile değerli arkadaşları ile paylaştık."

CİHAN

Yorumlar