Ekmeleddin İhsanoğlu: Polemiğe girmiyorum

CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğllu nikah şahitliği yaptı. Başbakan'ın çatı adayı çöktü açıklamasına İhsanoğlu, "Polemiğe girmiyorum. Başbakan'ın bir sözü var. Her şey sandıklarda...

Google Haberlere Abone ol
Ekmeleddin İhsanoğlu: Polemiğe girmiyorum

CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğllu nikah şahitliği yaptı. Başbakan'ın çatı adayı çöktü açıklamasına İhsanoğlu, "Polemiğe girmiyorum. Başbakan'ın bir sözü var. Her şey sandıklarda belli olacaktır. Halk oyunu verecektir bu saygın bir yaklaşımdır. Sürecin bu şekilde başlamış olması ve bu şekilde devam ettirilmesi gerekir." dedi.

CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu nikah şahitliği yaptı. Çalışmalar için Ankara ve İstanbul'da ofis kurulduğunu ve ekip oluşturulduğunu belirten İhsanoğlu, Başbakan'ın çatı adayı çöktü sorusuna, "Polemiğe girmeyeceğim. Başbakan'ın bir sözü var. Her şey sandıklarda belli olacaktır. Halk oyunu verecektir bu çok saygın bir yaklaşımdır. Sürecin bu şekilde başlamış olması ve bu şekilde devam ettirilmesi lazım gerekir. Ben polemik yapmam." dedi. Adının nereden kaynaklandığı sorusuna ise, İhsanoğlu, "Adının 14. yüzyılda 2 büyük Türk bilim adamının adıdır. Birisi Bayburtlu Ekmeleddin, bir büyük din alimi İslam hukuk alimi. Biri de Mevlana Celaleddin Rumi döneminde bir asır önce ünlü bir hekimdir. Nurettin gibi Şahabettin gibi. Bana herkes Ekmel der." diye konuştu.

İhsanoğlu nikahın ardından salondan ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar