Ekmeleddin İhsanoğlu, Madımak'ı andı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivas ilindeki Madımak Oteli’nde meydana gelen olayda hayatını kaybeden 37 kişiyi rahmetle andı.    "Bir daha böylesine acıların yaşanmaması adına tüm gayretimle çalışacağım”...

Google Haberlere Abone ol
Ekmeleddin İhsanoğlu, Madımak'ı andı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivas ilindeki Madımak Oteli’nde meydana gelen olayda hayatını kaybeden 37 kişiyi rahmetle andı.

    "Bir daha böylesine acıların yaşanmaması adına tüm gayretimle çalışacağım” diyen İhsanoğlu, 2 Temmuz 1993 günü 37 kişinin öldürülmesine ilişkin Madımak olayına ilişkin "Tam 21 yıl önce bugün, tek arzuları birlik ve beraberlik mesajı vermek olan canlarımızın katledilmesinin yarattığı acı tazeliğini koruyor." değerlendirmesinde bulundu.

    Madımak olayının yıldönümünde Twitter hesabından açıklamada bulunan İhsanoğlu şu ifadelere yer verdi: "Bir daha böylesine acıların yaşanmaması adına tüm gayretimle çalışacağımı belirtmek isterim. Madımak Oteli'nin bir ibret müzesi halinde gelecek nesillere birlikte yaşamanın yol göstericisi olarak tesis edilmesini arzu ederim. İbret alınacak bu faciada kaybettiğimiz canlarımızın her birini saygı ve rahmetle anıyorum."

CİHAN

Yorumlar