Ekmek poşete girmeden hijyenik satış olmaz

Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akca, ekmek satımında bakkalların günah keçisi ilan edilmesine karşı olduklarını söyledi. Ekmek satımında ilk hijyenin fırınlar olması gerektiğini belirten Akca, hijyenik ortamda...

Google Haberlere Abone ol
Ekmek poşete girmeden hijyenik satış olmaz

Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akca, ekmek satımında bakkalların günah keçisi ilan edilmesine karşı olduklarını söyledi. Ekmek satımında ilk hijyenin fırınlar olması gerektiğini belirten Akca, hijyenik ortamda ekmek satılmasının insan sağlığı için hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

Ekmek satımında 'ekmeğine çıplak elle dokunma' ikazına ilk önce fırınlardan başlanması gerektiğinin altını çizen Akca, hem çıplak elle ekmek satışının hem de müşteriye bozuk ve kağıt paranın bir arada verildiği ekmek üretim yerleri varken, tek suçlunun bakkallar gibi gösterilmesine karşı olduklarını ifade etti.

Halen ekmek fırınlarının, bakkalların ekmek dolaplarına 'plastik selelerle' ekmek taşıması yaptığını vurgulayan Akca, "Ekmekte hijyende köklü çözüm fırınlarda başlamalı. Bakkallar üretim merkezi değildirdir. Biz de Antalya bölgesinde ekmeğin yeniden poşete girmesi taraftarıyız. Geçmiş yıllarda poşete giren ekmek, Antalya bölgesinde hava sıcak oluyor diye yeniden çıkarıldı. Havalar sıcak oluyorsa ekmek soğutularak poşete konsun. Ekmeğe çıplak elle dokunmanın önüne ancak hijyenik ortamda poşetleme ile geçilir. Ekmek fırından plastik selelere konması ve bakkallara varıncaya kadar hangi hijyen koşullarına dikkat ediliyor da müşteri dolap içinde ekmeği alınca feryat ediliyor. Bakkal, dükkanına gelen bir müşteri ile uğraşırken dolaptan ekmek alanla ilgilenemez." diye konuştu.

Manavgat'ta bakkalların, önemli ölçüde ekmek dolaplarını dükkan içine aldıklarını belirten Akca, köklü çözümün ekmeğin poşete girmesi gözle almak olduğunun altını çizdi.

CİHAN

Yorumlar