Ekmek hamuru çizimine yeni uygulama getiriliyor

Kocaeli İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü fırınlarda kullanılan hamuru kamışlı jiletle çizme işlemine yasak getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Ekmek hamuru çizimine yeni uygulama getiriliyor

Ekmek hamurları, Gıda Tarım ve Hayvanlılık İl Müdürlükleri sebebi ile dağıtılacak plastik saplı ve tehlikesiz aparatlarla çizilecek. 

Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi’nde matbaacılık oluşturan Osman Sarıboğa geçtiğimiz hafta işyerinin yakınındaki fırından aldığı ekmeğin içerisinde unutulan jileti de yutunca hastanelik olmuştu. Jiletin yemek borusunu delmesi ve kalbinden çıkan aort damarına saplanması sonrası hastanelik bulunan Osman Sarıboğa, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 6 saat devam eden operasyon geçirdi. 

Hayati tehlikeyi geçtiğimiz günlerde atlatan Osman Sarıboğa, fırınlarda hamuru çizmek için uygulanan jilet meselesinde da yeni bir karar alınmasına vesile oldu. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün bu olayın peşinden bütün ilçelerdeki şube müdürlüklerine geçtiği talimatla, fırınlarda bundan sonra kamışlı jilet kullanımına yasak getirdi. 

Eski geleneksel sistemle ekmek imalatı oluşturan Kocaeli genelindeki bütün fırınlara, önümüzdeki haftadan itibaren başlanacak yeni uygulamayla Gıda, Tarım ve Hayvancılık iL Müdürlüğü sebebi ile dağıtılacak plastik saplı hamur çizme aparatları dağıtılacak ve sırf bunlar kullanılacak. Avrupa’da da aynı aparatların kullanıldığı öğrenilirken, bu aparatların Pakmaya Kocaeli Fabrikası AR-GE departmanı sebebi ile geliştirildiği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sebebi ile da benimsendiği öğrenildi. 

Öte yandan, Osman Sarıboğa’nın yaralanmasına sebep bulunduğu iddia edilen ekmek fırınına, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sebebi ile nakit cezası verileceği belirlendi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar