"Ekmeğini taştan çıkaran çiftçilerimize çok şey borçluyuz"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan 14 Mayıs'ın Türkiye'de ve kuruluşa üye tüm...

Google Haberlere Abone ol
"Ekmeğini taştan çıkaran çiftçilerimize çok şey borçluyuz"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan 14 Mayıs'ın Türkiye'de ve kuruluşa üye tüm ülkelerde 'Dünya Çiftçiler Günü' olarak kabul edildiğini kaydeden Kadir Güven, söz konusu günü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

En kısa ve dolambaçsız anlatımıyla çiftçinin, toprağı ekerek geçimini sağlayan kimse olduğunu belirten Güven mesajına şöyle devam etti: "Daha zengin söylenişiyle ise; ekmeğini taştan çıkaran, soframızdaki her lokmada imzası bulunan, Atatürk'ün 'milletin efendisi' tabirini hakkıyla taşıyan ve gerçekten de alın terine çok şey borçlu olduğumuz insandır. İşte, öznesi bahsettiğimiz çiftçinin ta kendisi olan ve insan yaşamının sürdürülebilmesi için zorunlu sektörlerin başında gelen tarım; bugün sadece gelişmekte olan ülkelerin değil, gelişmiş ülkelerin de öncelikli gündemlerini oluşturmaktadır."

Tüm dünyayı etkileyen ekonomik kriz açısından bakıldığında, çiftçinin emeğine ve alın terine ne kadar muhtaç olduğunun her geçen gün kendini gösterdiğini hatırlatan Kadir Güven mesajına şöyle devam etti: "Geniş coğrafyası ve aynı anda pek çok iklimi bünyesinde barındırması yönüyle ülkemiz; doğal kaynakları, jeopolitik önemi ve coğrafi konumuyla tarımsal üretimde çok önemli ve büyük bir potansiyele sahiptir. Gelişmiş uluslar düzeyine çıkmak amacıyla bir yandan sanayileşmemizi sürdürürken, önemli potansiyel ve çeşitliliğe sahip olan tarım sektörümüz de ülkemizdeki tüm kesimlerin destek ve gayretiyle her geçen gün gücüne güç katarak istenilen düzeye ulaşma yolundadır. Ülkemizde, toplam istihdamın büyük bir bölümünü oluşturan tarım sektöründe, bir takım sıkıntıların yaşandığı bilinen bir gerçektir. Ancak, ülkemiz çiftçisinin sorunlarını çözmek, gelir düzeylerini artırmak, kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirmek amacıyla Bakanlığımız, ilgili kurum ve kuruluşlarıyla her geçen gün yapılan çalışmalarını artırmaktadır. Bu bağlamda biz tarım çalışanları; yaşımız, konumumuz yada unvanımız her ne olursa olsun, her bir çiftçiyi eğitmek ve geliştirmekle mükellef olduğumuzu kabul etmekle birlikte, bir yandan da onlardan öğreneceğimiz çok şey olduğunun nezaket ve bilinciyle hizmet etmekteyiz. Dünya Çiftçiler Günü olan 14 Mayıs'ın, çiftçilerimizin her yönden gelişmesine olumlu katkılar sağlamaya vesile olacağı inancıyla tüm çiftçilerimizin bu anlamlı gününü en içten duygularla kutluyorum. Gününüz kutlu, ürününüz bol ve bereketli olsun."

CİHAN

Yorumlar