Ekmeğe ihtiyacı olanın kitaba da ihtiyacı vardır diye kitap da bırakıyorlar

Çöp konteynerinde ekmek arayan kadının evine bayat da olsa bir parça ekmek götürebilme arayışına kayıtsız kalmayan hayırseverler 'Askıda Ekmek Kampanyası' başlattı. Kampanya, ekmekle sınırlı kalmayıp dünya klasiklerinden oluşan kitaplara,...

Google Haberlere Abone ol
Ekmeğe ihtiyacı olanın kitaba da ihtiyacı vardır diye kitap da bırakıyorlar

Çöp konteynerinde ekmek arayan kadının evine bayat da olsa bir parça ekmek götürebilme arayışına kayıtsız kalmayan hayırseverler 'Askıda Ekmek Kampanyası' başlattı. Kampanya, ekmekle sınırlı kalmayıp dünya klasiklerinden oluşan kitaplara, bakliyata ve et ürünlerine kadar büyüdü. Askıda ekmek kampanyasında bir elektrik direğine asılan torbalarda kitabın yanında ekmek, makarna, bulgur ve pirinç bulabilmek mümkün.

Hatay'da Gezi olayları kapsamında adını duyuran Defne ilçesindeki Armutlu Mahallesi'nde bir bayanın sırtındaki çocuğu ile çöp konteynerindeki ekmek arayışından esinlenerek başlatılan 'Askıda Ekmek Kampanyası'nın kapsamı giderek büyüyor. Parasal yardımın kabul edilmediği kampanyaya ülke genelinden ve yurt dışından destek vermek isteyenler yakınları vasıtası ile elektrik direğine asılan elbise askısına torbalar dolusu erzak gönderiyor. Ekmekle sınırlı kalmayan kampanya, dünya klasiklerinden oluşan kitaplara, bakliyata ve et ürünlerine kadar birçok şeyin eklenmesiyle büyüyor.

Armutlu Mahallesi sakinlerinden Hayırsever Ali Nurlu kampanyanın başlama nedenini şu sözlerle anlatıyor: "Buranın karşısında çöp konteynerleri var. Oraya sırtında bebeğiyle gelen bir kadına yardım amaçlı ekmek vermek istediğimde kabul etmedi. 'Alamam' dedi. Ben de gelip elektrik direğine telle bağlayıp astım ve 'Buraya asıyorlar, sen de alabilirsin' dedim. Bayan 'O zaman alırım' dedi. Bu olayın ardından bu direğe her gün ekmek asmaya başladık. Bir de tabela yazıp 7/24 buraya asılan torbaların ihtiyaç sahipleri tarafından alınabileceğini belirttik."

Kampanyanın, sosyal medyada da paylaşılması ile ivme kazandığını, sabahın erken saatlerinde sanayiye işe gitmek isteyen çocukların yol paralarını buraya astıkları ekmeklere vererek 4 -5 kilometre yürümeyi tercih etmelerinin kendilerini çok etkilediğini anlatan Nurlu "Bir hayırseverimiz bizi arayarak kitap desteğinde bulunacağını söyledi. Bize ulaştırdı. Düzenli olarak yemek kaplarında yemek bırakan vatandaşlar var." dedi.

Özellikle kampanyaya yurt dışından parasal destek vermek isteyenler olduğunu ancak kendilerinin paranın kampanyaya gölge düşürmemesi için hayırseverlerden yanlarına gelip bir kahve içip yardımlarını kendi elleriyle bu elektrik direğine asmasını istediklerini anlatan Nurlu, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar