Ehram dokumayı öğrenen ev hanımları sertifika aldı

Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (ERAKDAY) tarafından düzenlenen ve 14 kursiyerin katıldığı Ehram Dokumacılığı Kursu sona erdi. ERAKDAY tarafından Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi, Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Ehram dokumayı öğrenen ev hanımları sertifika aldı

Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (ERAKDAY) tarafından düzenlenen ve 14 kursiyerin katıldığı Ehram Dokumacılığı Kursu sona erdi.

ERAKDAY tarafından Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü ve Aziziye Halk Eğitim Merkezi ortaklığı, Aziziye Kaymakamlığı ve Aziziye Belediyesi'nin desteğiyle yürütülen kurs sertifika töreniyle sona erdi. 2 Mayıs'ta başlayıp 30 Haziran'da biten kursa katılan 14 ev hanımı, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen ERAKDAY Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Saltuklu, 7 hafta boyunca kursiyerlerine ehram dokumacılığının temeli sayılan yün bükme işleminden başlayarak, bir ehramın ortaya çıkması için gereken tüm aşamaları öğrettiklerini söyledi. Saltuklu, “Kursiyerlerimize ehram dokuma modülüne uygun olarak teorik ve uygulamalı olarak en üst düzeyde eğitim verdik. Kursumuzda başarılı olan öğrencilerimiz rahatlıkla kendi işlerini kurabilirler. Atölyemizde faaliyetlerimiz en iyi şekilde devam edecek. Erzurum ehramını tüm ülkemize ve dünyaya tanıtma yolunda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz. Projemizin vücut bulmasında emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Aldıkları dokumacılık eğitimi sayesinde iş hayatına adım atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden kursiyerler de ehram sayesinde para kazanmanın, ev ekonomisine destekte bulunmanın ve güzel bir dostluk ortamı kurmanın ayrıcalığını yaşadıklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar