Ehliyetsiz sürücüler çalınmış araçta yakalandı

Almanya’nın güneyinde İsviçre sınırına yakın Lörrach şehrinin Bad Bellingen bölgesinde yapılan trafik kontrolünde reşit olmayan dört ehliyetsiz sürücü tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ehliyetsiz sürücüler çalınmış araçta yakalandı

Almanya’nın güneyinde İsviçre sınırına yakın Lörrach şehrinin Bad Bellingen bölgesinde yapılan trafik kontrolünde reşit olmayan dört ehliyetsiz sürücü tespit edildi. Daha sonra yapılan tetkiklerde aracın Zürih’ten çalındığının ortaya çıkmasının ardından araçta bulunan yaşları 14 ve 16 arasındaki gençler gözaltına alındı.

Almanya, İsviçre ve Fransa sınırında bulunan bu bölgede özellikle otomobil hırsızlığı ve trafik kuralı ihlalleri ile ilgili vakaların fazlalığı dikkat çekiyor. Bir ülkeden çalınan bir otomobilin başka bir sınır ülkesine götürülmesi ile takip süresinin uzamasından faydalanan otomobil hırsızları bu bölgeyi tercih ediyor. Daha çok İsviçre’den çalınan araçlar Almanya ve Fransa’ya götürülürken, sürücülerin Almanya’da hız limiti ihlali başta olmak üzere bazı trafik kurallarını ihlal ettikleri kayıtlara yansıyor. CİHAN

Yorumlar