Ehliyet sınavında 161 "Joker" kakalandı

Diyarbakır'da dün yapılan motorlu taşıtlar sürücü adayı sınavlarına, adayların yerine sınava giren, 161 kişi yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Ehliyet sınavında 161 "Joker" kakalandı

Diyarbakır'da dün yapılan motorlu taşıtlar sürücü adayı sınavlarına, adayların yerine sınava giren yahut girme girişiminde bulunan, 'joker' şekilde isimlendirilen 161 şahıs yakalandı. Olayla ilgili 322 zanlı meselesinde muamele yapıldı.

Diyarbakır Valiliği, dün yapılan motorlu taşıtlar sürücü adayları sınavında etraf il ve ilçelerden gelen ve 'joker' şekilde tabir edilen kişilerin, sürücü vesikası alacak kursiyerlerin yerine sınava girecekleri bilgisi elde edildiğini açıkladı.

161 JOKER YAKALANDI

Açıklamada, "Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; il merkezinde 26, Ergani ilçesinde 2 mektep olmak üzere yekün 28 okulda lüzumlu emniyet tedbirleri alınmıştır.

Emniyet görevlilerimizin sınav görevlileri ile sağlamış oldukları koordinasyon neticesinde, sınav girişi ve çıkışında başkasının yerine sınava giren yahut girmeye teşebbüs eden yekün 161 şahıs yakalanmış ve yekün 322 şüpheliye 'Resmi ve hususi belgede sahtecilik' suçundan muamele yapılmıştır. Müdürlüğümüzce ehliyet sınavlarında sahtecilik konularına ait çalışmalara hassasiyetle devam edilmektedir" denildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar