Ehliyet için sağlık raporu

Ehliyet için sağlık raporu , sağlık raporu nereden alınır , ehliyet için sağlık raporu nereden alınır , ehliyet için sağlık raporu zorunlumudur , ehliyet için sağlık raporu almak ücretlimidir

Google Haberlere Abone ol
Ehliyet için sağlık raporu

Ehliyet için sağlık raporu

Ehliyet için sağlık raporu almak eski göre daha zordur. Yazılı sınavın ardından girilen uygulamalı sınav yarım sürüyor ve tek bir hatanızda telafisi olmadan kalıyorsunuz. Örneğin ışıklarda arabayı stop ettirdiniz veya ışık ihlalinde bulunduysanız direk olarak kalıyorsunuz. Hatta arabayı bindiğinizde hareket ettirmeden önce son kontrollerinizi yaparken emniyet kemerini takmayı unuttuysanız hiçbir şekilde telafisi olmadan direk kalıyorsunuz.

 

Tüm bunlar ehliyet alırken ve aldıktan sonra bir sürücü olarak dikkat edilmesi gereken hassas noktalardandır. Peki ehliyet için sağlık raporu nereden alınır?

Ehliyet için sağlık raporunu aile hekimlerinden alabilirsiniz. Ancak aile hekiminiz sizi başka bir polikliniklere de yönlendirebilir. Örneğin göz , kkb , fizik tedavi , psikiyatri veya nöroloji gibi…

Aile hekiminizin sizi yönlendireceği klinikten mutlaka uygundur imzası almanız gerekecektir.

Yanınızda iki adet vesikalık fotoğraf bulundurun. Kullandığınız bir protez mevcut ise aile hekiminize bunu mutlaka bildirin. Bu protezlere gözlük de dahildir. Yani gözlük kullanıyorsanız bunu mutlaka söylemeniz gerekir.

 

Ehliyet raporu ücretli midir?

Aile hekimliğinden alınan sağlık raporlarından hiçbir şekilde ücret talep edilmemektedir.  Tüm ehliyet grupları için sağlık raporu aile hekimliğinden verilir.

Ehliyet için sağlık raporunun geçerlilik süresi ise 6 aydır.

 

 

Yorumlar