EHİDER, Diyarbakır’ın fedakar annelerini unutmadı

Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği (EHİDER), Diyarbakır merkezindeki okuma salonlarına devam eden öğrencilerin annelerini unutmadı.

Google Haberlere Abone ol
EHİDER, Diyarbakır’ın fedakar annelerini unutmadı

Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği (EHİDER), Diyarbakır merkezindeki okuma salonlarına devam eden öğrencilerin annelerini unutmadı. Dernek, kadınlar günü etkinlikleri kapsamında, genellikle maddi durumu iyi olmayan annelere bir program düzenledi. Annelere yemek ikram eden dernek, daha sonra ezgi dinletisi yaptı. Sahabelerin hayatının anlatıldığı ‘Hanım Sahabeler’ isimli kitabı okuduktan sonra yapılan sınavda ilk 20’ye giren annelere, dernek tarafından çeşitli hediyeler verildi. Programda, annelere aile içi iletişim konusunda seminer de verildi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Kaplan Düğün Salonu’nda düzenlenen programda konuşan EHİDER Genel Sekreteri Mustafa Doğancı, İslam güneşi doğmadan, Kur'an nuru insanlığı aydınlatmadan ve Kainatın Efendisi (sas) alemlere rahmet olarak teşrif etmeden evvel kadınların ancak hizmetçi ve köle gibi kullanıldığını söyledi. Doğancı, “Bazı babalar da kocaya vermekten ar ederek kız çocuklarını diri diri kuma gömerlerdi. İşte o cahiliyet karanlıkları üzerine İslam güneşi doğup, Kur'an nazil olduktan sonra kadının değeri anlaşıldı. Kadın, evlatlarının annesi ve efendisinin de ebediyetlere kadar Cennet'te vefalı bir hayat arkadaşı makamına oturtuldu. Kur'an’ın nuruyla kadın değer kazandı ve dini mübini İslam sayesinde şefkat kahramanı anneler ve kadınlar Diyarbakır tabiriyle baş tacı edildi.” diye konuştu.

Peygamber Efendimiz'in (sas), 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır' hadisi şerifini kendisine bir düstur, bir prensip olarak addeden okuma salonlarının fedakar öğretmelerinin, öğrencilerinin kalplerini ve kafalarını doyurabilmek için her türlü fedakarlığı göze aldığını anlatan Doğancı, şunları söyledi:

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz'in (sas) merhameti, şefkati, ümmetine olan muhabbetinin anlatılmasına günümüzde her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Aile içi cinayetlerin arttığı, kadınların, kızların ve masumların sokak ortasında canice öldürüldüğü bu asırda Efendimiz'in (sas) kalpleri titreten rahmet atmosferine ihtiyacımız vardır. 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' diyen Efendimiz'in (sas) destansı hayatını çocuklara, gençlere, kadınlara, kızlara, annelere, babalara toplumun her kesimini kucaklayan güzel ahlak tavsiyelerine her zamankinden daha çok hararetle ihtiyacımız vardır. Kur'an-ı Kerim'de Al-i İmran suresinin 31. ayetinde Yüce Mevla şöyle buyuruyor: "Ey Resulüm deki; Ey insanlar eğer Allah’ı seviyorsanız gelin bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah Gafur'dur, Rahim'dir.' Allah’ın bizleri sevmesi, yavrularımızı sevmesi, bizlerden razı olması, bizleri affetmesi, Cennet ve Cemalullah'a ulaşmamız veya Cehennem azabından azat olmamız Hz. Muhammed Mustafa'yı (sas) tanıyıp ona uymamıza, onu kendimize örnek almamıza bağlıdır. Bu amaçla okuma salonları öğretmenleri olarak sizlerin emaneti olan yavrularımıza, öğrencilerimize, velilerimize, Efendimiz'i (sas) O'nun (sas) yüce ve yüksek olan ahlakını daha iyi tanıtabilme adına binlerce öğrencinin katıldığı ödüllü bir yarışma düzenledik. Bu yarışma 'Herkes O’nu okuyor' kapsamında kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Beş bine yakın öğrenci ile herkes onu okuyor kapsamında düzenlenen yarışmaya okuma salonları öğrencilerimiz de katılarak, Hz. Peygamber'in (sas) nurlu hayatını öğrenerek, sizlere daha iyi evlat, ülkesine hayırlı bir insan, Allah'a salih bir kul olacaklardır inşallah.”



CİHAN

Yorumlar