Egzoz ve kar lastiği denetimi yapıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesi girişinde yapılan egzoz emisyon denetiminde araçlar temiz çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Egzoz ve kar lastiği denetimi yapıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesi girişinde yapılan egzoz emisyon denetiminde araçlar temiz çıktı. Kış lastiği takmayan ticari araçlara ceza kesildi.

Bursa genelinde yapılan 'kış lastiği' denetimleri Karacabey'de de gerçekleştirildi. 1 Aralık 2013 ile 1 Nisan 2014 tarihleri arasını kapsayan kış lastiği uygulamasına riayet etmeyen kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs ve diğer ticari araç sürücülerine ağır cezalar geliyor. Karacabey Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi önündeki denetimlerde kar lastiği bulunmayan araçlara 77'şer TL idari para cezası ve 7 gün mühlet verildi. 2. kez yakalanmaları halinde ise araçları trafikten men edilecek.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği yetkilileri, araçların soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmelerini sağlamak ve lastik kaynaklı trafik kazalarını önlemek için denetimlerin devam edeceğini hatırlattı.

Denetimde ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekibi tarafından egzoz emisyon ölçümü yapıldı. Uygun değerlere sahip olmayan araçlar için öngörülen bin 689 lira cezanın hatırlatıldığı kontrollerde hiçbir sürücüye cezai işlem uygulanmadı. Yetkililer emisyon pulunu zamanında yaptırmayanlara da 842 lira ceza uygulandığını belirtti. CİHAN

Yorumlar