Egzoz gazı ile çevre ve havayı kirletene 2 bin liraya kadar ceza

Şehirlerde sınır değerlerine aykırı emisyona sebep olan ve zararlı egzoz gazı salan araç sürücülerine 2 bin liraya kadar ceza yolda. Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüz tarafından yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Egzoz gazı ile çevre ve havayı kirletene 2 bin liraya kadar ceza

Şehirlerde sınır değerlerine aykırı emisyona sebep olan ve zararlı egzoz gazı salan araç sürücülerine 2 bin liraya kadar ceza yolda.

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde sınır değerlerine aykırı emisyona sebep olduğunun tespiti halinde, il müdürlüğümüzce ve egzoz gazı emisyon ölçüm pulunun ibraz edilmemesi durumunda trafik zabıtasınca taşıt sahibine idari yaptırım tutanağı hazırlanacak." denildi.

Çevre Kanunu kapsamında sürücülere sınır değerlerine aykırı emisyona sebep olduğunun tespiti halinde bin 755 lira egzoz gazı emisyon ölçüm pulunun ibraz edilememesi durumunda ise 875 TL idari yaptırım uygulanacağını kaydedildi.

Özellikle trafikte on numara yağ kullanan araçların çıkardıkları duman önemli hava kirliliğine neden oluyor. Adeta tren gibi duman bırakarak ilerleyen araçlar, hem göründü hem de hava kirliliğine neden oluyor.

CİHAN

Yorumlar