EGSİAD üyesi işadamları Batı Afrika’ya açıldı

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) üyesi iş adamları Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) Bursa’da düzenlediği Batı Afrika Ticaret Köprüsü Programı’na katıldı.

Google Haberlere Abone ol
EGSİAD üyesi işadamları Batı Afrika’ya açıldı

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) üyesi iş adamları Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) Bursa’da düzenlediği Batı Afrika Ticaret Köprüsü Programı’na katıldı. Afrika’dan gelen yüzden fazla işadamıyla görüşme fırsatı bulan Eskişehirli işadamları birçok ön protokol anlaşması gerçekleştirdi.

TUSKON öncülüğünde ve Bursa Girişimci İşadamları Derneği’nin (BUGİAD) koordinasyonunda düzenlenen Türkiye–Batı Afrika Ticaret Köprüsü programına; Senegal, Fildişi, Yeşil Burun Adaları, Mali, Moritanya, Gambiya, Liberya ve Gine’den işadamlarıBursa’da Türk girişimcilerle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Programa Eskişehir’den EGSİAD'a bağlı 9 firma katıldı.

Afrika pazarını tanımak için programa katıldıklarını belirten Jasmine Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Çetintaş, “Biz aslında buraya Afrika’da tekstil alanında hangi ürünlere ve modellere talep var onları anlamaya gelmiştik. Ancak buraya gelince gördük ki Afrika’dan tekstil sektörünün tamamına çok ciddi talep var. Buraya numune olarak getirdiğimiz ürünlerimizin bile birçoğunu sattık. İnanıyorum ki Afrika ile çok ciddi ticari ilişkilerimiz olacak.” dedi.

Sentrogen Laboratuvar Ürünleri Şirket Sahibi Sait Erdoğan da programda birçok ikili iş görüşmesi yapma fırsatı bulduklarını belirterek, “7 firma ile görüşme fırsatım oldu. Önümüzdeki günlerde Mali’ye gideceğiz. EGSİAD’a bu tür organizasyonlardan ötürü teşekkür ediyorum. Bu tip programlar bizim ticari ufkumuzu geliştiriyor.” şeklinde konuştu.

EGSİAD Meslek komisyonları Koordinatörü Mustafa Sanal, 10 Ülkeden 120 işadamının katıldığı programın Dünya Ticaret Köprüsü’nün küçültülmüş şekli olması nedeniyle son derece önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu nedenle üyelerimizi programa katılma konusunda teşvik ettik. Programa katılan üyelerimizin neredeyse hepsi iş bağlantısı kurmuş oldu. EGSİAD olarak üyelerimizi yurt dışına açma konusunda çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu tarz ticaret köprüsü programları ve markalar birliği gibi birçok projemizle üyelerimizin tamamını yurt dışına açacağız.” CİHAN

Yorumlar