Eğitmenlere afet bilinci eğitimi verildi

Batman'da afet ve acil durumlarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için öğretmen ve öğrencilere eğitim verilecek.

Google Haberlere Abone ol
Eğitmenlere afet bilinci eğitimi verildi

Batman'da afet ve acil durumlarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için öğretmen ve öğrencilere eğitim verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, afet, acil durum, sivil savunma, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetleri konularında, öğrenci, öğretmen ve okul personelini bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde yıl sonuna kadar eğitimler gerçekleştirecek. Bununla okul personeline afet ve acil durumlarda birlikte hareket etme, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı süratle önlem alma kabiliyeti kazandırılması amaçlanıyor. Eğitimlerde, afet ve acil durumlarda can ve mal kaybının olmaması veya en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılacaklar anlatılacak. Bu kapsamda ilde de eğitim seminerleri başladı. Batman Turgut Özal Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleşen eğitmen adaylarına yönelik eğitim seminerine Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır ve eğitim alacak okul ve afet acil durum eğitmen adayları katıldı.

Eğitim seminerinin açılışında konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa “Afetler konusunda hepimizin bilmesi gereken alınması gereken kuralları yüzeysel de olsa bilmemiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü ülkemizin jeopolitik konumu itibarıyla sürekli afetle karşı karşıya olduğunu bilmemiz gerekir. Bu gün burada size verilecek eğitim ile edineceğiniz bilgileri siz de Milli Eğitim bünyesinde görev yapan idareci öğretmen ve öğrencilere aktaracaksınız. Bu eğitim bu gün burada bitmiyor, bu uzun soluklu bir süreç. Ben bu eğitimin Batman’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Akboğa’nın ardından AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, AFAD’ın kuruluşu, tarihçesi ve süreç içindeki aşamaları anlattı. Konuşmaların ardından AFAD eğitim öğretmeni İhsan Afşar, slâyt eşliğinde okul ve afet acil durum eğitmen adaylarına afet bilinci eğitimi verdi. CİHAN

Yorumlar