Eğitime kafa yoran veliler çocuklarını özel okula gönderiyor

Almanya’nın önde gelen eğitim araştırmacılarından Prof. Dr. Heiner Barz, velilerin sadece devlet okullarındaki eğitimden memnun olmadıkları için özel okulları tercih etmediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Eğitime kafa yoran veliler çocuklarını özel okula gönderiyor

Almanya’nın önde gelen eğitim araştırmacılarından Prof. Dr. Heiner Barz, velilerin sadece devlet okullarındaki eğitimden memnun olmadıkları için özel okulları tercih etmediklerini söyledi. Özel okulların büyük ilgiyle karşılaşan okul konseptlerinin de etkili olduğunu vurgulayan Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi’nde görevli profesör, bu konseptlerin Montessori okullarında olduğu gibi özellikle özgün çalışma biçimi, kişisel gelişimin özel olarak desteklenmesi gibi uygulamaları olduğunu söyledi.

Devlet okullarında da çok iyi öğretmenlerin olduğunu belirten Barz, “Ancak özel okullarda öğretmenlerin, ders planına yönelik değil, çocuğa yönelik pedagojik uygulamaları yapabiliyorlar. Bu nedenle bazı öğretmenler, buralarda daha az kazansalar da, Waldorf okullarında veya Montessori okullarına gidiyorlar.” diye konuştu. Birçok özel okulun da maddi açıdan ‘elit okul’ olarak nitelendirilemeyeceğinin altını çizen Barz, bin Euro kadar aşırı bir ücret talep eden özel okulun çok az sayıda olduğunu, bu ücretin içerisinde de birçok ekstra hizmetin yer aldığını belirtti.

Barz, “Eğitim hakkında kafa yormayan bir veli çocuğunu en fazla yakınındaki okula göndermeyi düşünür.” diyerek, özel okullara eğitime daha çok önem veren ailelerin çocuklarının gittiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar