Eğitimcilerden çarpıtma haberlere tepki

Midyat’ta önceki gün öğretmenler arasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili basında yer alan haberlerle ilgili eğitimciler basın açıklaması düzenledi.Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan ve darp...

Google Haberlere Abone ol
Eğitimcilerden çarpıtma haberlere tepki

Midyat’ta önceki gün öğretmenler arasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili basında yer alan haberlerle ilgili eğitimciler basın açıklaması düzenledi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan ve darp olayına karışan öğretmenlerden Mehmet Ak, “14.15.2014 tarihinde okulumuz Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen talihsiz olaylardan sonra basına yansıtıldığı gibi açıklamalar üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyduk.” dedi.

Gerekçelerini üç madde halinde okuyan Ak, “Olay kesinlikle planlı değildir, gelişigüzel meydana gelmiştir. Olaydan her iki taraf da sonuna kadar pişman olmuş ve Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız, Sayın belediye başkan vekilimiz, emniyet müdürümüz, milli eğitim müdürümüzün okulumuzu ziyaret etmesi ve her iki tarafın aile büyüklerinin katılımıyla barışmışlardır. Olayla ilgili yasal prosedür devam etmektedir. Olay kesinlikle bireyseldir. Olayın basına saptırılarak yansıtıldığı gibi kesinlikle siyasi veya sendikal bir yönü bulunmamaktadır. Aktif Eğitim Sen Başkanı olarak bildirilen şahsın Mehmet Ak, başkan değil sadece bir sendika üyesidir. Sendikanın teknik olarak başkanı ya da temsilcisi olması da bu tarih itibariyle mümkün değildir.” ifadeleri yer aldı.

Öğretmenler yaptıkları basın açıklamasının ardından okuldan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar