Eğitimcilerden belediyeye ‘kar’ tepkisi

Mardin’in Midyat ilçesinde Eğitim Bir-Sen Başkanı Abdulkadir Altay, kar yapışından sona belediyenin kar temizleme çalışması yapmamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimcilerden belediyeye ‘kar’ tepkisi

Mardin’in Midyat ilçesinde Eğitim Bir-Sen Başkanı Abdulkadir Altay, kar yapışından sona belediyenin kar temizleme çalışması yapmamasına tepki gösterdi.

    İMKB İlköğretim Okulu yanında kar içinde basın açıklamasında bulunan Eğitim Bir-Sen Başkanı Abdulkadir Altay, "Geçen Çarşamba günü gelen kar yağışı ile birlikte ilçemizde ve bölgemizde hayat durma noktasına geldi. Ancak ilçemizde son beş gündür kar yağışı durduğu halde ilçe belediyesi bu süre içinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmamıştır." Dedi.

    Altay, “Bu aşırı derecede buzlanmanın olduğu günde küçük yaştaki ilkokul, ortaokul ve liseli binlerce öğrencimiz ve çalışanımız tehlike altında yollara düşmüştür. Daha bu sabah onlarca öğrencimiz gözümüz önünde buzda kayarak düşmüştür. Eğim için çocuklarını okullara gönderen fedakar velilerimizin bu iyi niyeti karşısında yetkililerin duyarsızlığı nedendir? Bu çocuklarımızın ve çalışanların canını tehlikeye sokmaya kimsenin hakkı yoktur. Oluşabilecek kırıkların, çıkıkların, maddi ve manevi zararların hesabını kim verecektir. Okul yollarının açılması için onlarca kez belediye arandığı halde okulların yolları açılmamıştır. Kaldı ki sadece okul yolları değil, halkımızın kullandığı tüm sokak ve caddelerin temizlenmesi ve tuzlama çalışmasının yapılması belediyelerin asli vazifelerindendir.” ifadelerini kullandı.

    Belediyenin ihmali sadece bu kar yağışından ibaret olmadığını savunan Altay, “Cumhuriyet Mahallesi'nin alt yapısının yıllardır yapılmamasının ardından bu yıl yağışlar başlayınca yapılmaya başlanması bu mahalledeki Fahrettin Önen ve Vali Kemal İlkokulu'nun yollarının çamur deryasına dönmesine, okul yolunun öğrenci, öğretmen ve halkımız için çile yoluna dönmesine neden olmuştu. Bahçelievler Mahallesi'nin alt yapısı tamamlandığı halde mahallede kanalizasyonu şebekeye bağlanmayan tek binanın 75. Yıl İMKB ilkokulu binasının olması manidardır. Defalarca yazılı ve sözlü olarak talep edildiği halde 1500’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü bu binanın alt yapı hizmeti neden ihmal edilmektedir.İlçemizde durum böyleyken, bazı mahallelerde elektrik kesintisi devam ederken, soğuk dersliklerde ders işleme zorunda kalınmış iken, yollardaki karlar temizlenmemişken okulların eğitim öğretime açılması nedendir?” şeklinde konuştu.

    Açıklamalarına şu şekilde devam eden Altay “‘Ben Midyat’ın milletvekiliyim.’ diyen İçişleri Bakanı'nı Sayın Muammer Güler, görev alanında olan belediyenin bu ihmallerinden habersiz mi? Görevlerini yerine getirmeyen yetkililer hakkında işlem yaptıracak mı? Yetkililer bu duruma neden kayıtsız kalmaktadır? Sayın başbakanı göreve davet ediyoruz?” şeklinde tepki gösterdi.

    Öte yandan Midyat Belediye Başkanvekili Nejat Güneştan, “Yoğun kar yağışı yaşandı ve çalışmalarımızın tamamını yolda mahsur kalan vatandaşlar için kullandık. Bugün tüm mahalle ve sokaklarda çalışmalara başladık.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar