Eğitimciler, tepki için AK Parti il binasına çelenk bıraktı

Trabzon’da bir grup eğitimci, hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk ettiği 'MEB Yasa Tasarısı'na tepki için AK Parti il binasına çelenk bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimciler, tepki için AK Parti il binasına çelenk bıraktı

Trabzon’da bir grup eğitimci, hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk ettiği 'MEB Yasa Tasarısı'na tepki için AK Parti il binasına çelenk bıraktı. Son dönemlerde yargı ve emniyette yapılan kıyımın daha ağırının Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılacağı uyarısında bulunun eğitimciler, tasarının geri çekilmesini istedi.

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup eğitimci, 'MEB Yasa Tasarısı'na tepkilerini göstermek için iktidar partisinin il binasına, üzerinde ‘Ak mı, kara mı bilmem, iş güvenceme dokundurtmam’ yazılı beyaz çelenk bıraktı.

Eylem nedeniyle polis, AK Parti İl Başkanlığı önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Ellerindeki flamaları taşıyarak ve düdük çalarak AK Parti İl Başkanlığı binasının önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup, burada önce basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, sözlerine, iktidar partisi binası önünde alınan yoğun güvenlik önlemine göndermede bulunarak başladı. İktidar partisinin il başkanlığına çelenk koyma düşüncelerinin çok ciddi tedbirlerin alınmasına vesile olduğunu ifade eden Dilber, “Bunca güvenlik tedbirinin alındığı ya da alınmasıyla ilgili talimatlar verildiği bir yerde, bir ülke gördüklerimiz, yaşadıklarımız ya bu güvenlik tedbirlerinin göstermelik olduğunu ya da birilerinin güvenlikçilere ya da savcılara görev yaptırmama konusunda kararlı olduğun gösteriyor.” dedi.

Adalet Bakanlığı ile emniyet teşkilatında yapılan kıyımın daha ağır ve daha geniş çaplısının Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılmak istenmesine tavır koymak üzere toplandıklarını anlatan Dilber, siyasilere de şöyle seslendi: “Siyasi sorumluluk sahipleri, lütfen öfkenizi kamuoyuna yansıtmayın. Daha sakin. Daha itidalle, daha seviyeli olun. Lütfen sokak ağzıyla Meclis kürsülerinden miting alanlarından bizlere hitap etmeyin.”

“TASARI GERİ ÇEKİLMEZSE YARIN İŞ BIRAKACAĞIZ”

TBMM’ye sevk edilen 'MEB Yasa Tasarısı' ile yandaş ve kayırmacı kadroların atanmalarının önünü açacağını savunan Dilber, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı. Liyakat ve kariyeri esas almayan bir yükselme biçiminin demokratik ülkelerde kabul edilemeyeceğinin altını çizen Dilber, tasarıyla 4 yıl ve üzeri sürelerde okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olanların görevlerinin sona ereceğini dikkat çekti. Bu durumun 110 bin civarındaki yöneticiyi etkileyeceğini hatırlatan Dilber, “Bu insanların o günün şartlarında geçerli olan şartlara göre bir çaba sarf ederek o makamlara atanmışlardır. Şimdi ‘ben aldım’ demeyle bu insanlar görevlerinden alınamaz, alınmamalı.” ifadelerini kullandı.

Dilber, stajyerliklerin kadroya alınmasında uygulanacak yazılı sınav ve mülakat yönteminin de kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Dershanelerin de ‘kapattım’ demekle kapatılamayacağını kaydeden Dilber, 6 yılını doldurmuş dershane öğretmenlerinin KPSS'ye girmeden, sözlü sınavla MEB kadrosuna alınmasını da doğru bulmadıklarını söyledi. Dilber, bu durumun, ataması yapılmayan 350 bin öğretmen için büyük bir haksızlık olacağını vurguladı. İktidardan, tasarıyı geri çekmesini istediklerini belirten Dilber, tasarı geri çekilmediği taktirde yarın ülke genelinde iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Grup basın açıklamasının ardından, üzerinde ‘Ak mı, kara mı bilmem, iş güvenceme dokundurtmam’ yazılı beyaz çeleng AK Parti İl Başkanlığı’nın kapısına bırakıldı. Bu tür eylemlerde genelde siyah çelenk bırakıldığını hatırlatan Coşkun Dilber, beyaz çelenk bırakma gerekçelerini bir fıkrayla açıkladı. Dilber, şöyle dedi: “İktidarın il yöneticileri burada yok. Biz de bizim uğradığımızı anlasınlar diye kendimiz gibi ak bir çelenk bırakıyoruz. İktidarın ak mı kara mı olduğuna halkımız karar verecektir. O bizim işimiz değil. Ancak biz bu yasa ile iş güvencimizin sulandırılmasına müsaade etmeyeceğiz.” Grup, daha sonra düdükler çalarak dağıldı.


CİHAN

Yorumlar