Eğitimciler MEB tasarısı için yürüdü

Adana’da 3 eğitim sendikası eylem yaptı. Kamuoyunda MEB yasası olarak bilinen ve Meclis Komisyonu'nda onaylanan tasarı için bir günlük iş bırakan eğitimciler, İnönü Parkı’nda davul zurnayla halay çekti, 5 Ocak Meydanı'na yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimciler MEB tasarısı için yürüdü

Adana’da 3 eğitim sendikası eylem yaptı. Kamuoyunda MEB yasası olarak bilinen ve Meclis Komisyonu'nda onaylanan tasarı için bir günlük iş bırakan eğitimciler, İnönü Parkı’nda davul zurnayla halay çekti, 5 Ocak Meydanı'na yürüdü. Polis ile yürümek isteyen eğitimciler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Türk Eğitim Sen, Eğitim-Sen ile Eğitim İş Sendikası üyeleri, İnönü Parkı’nda toplandı. Hükümet aleyhine slogan atan eğitimciler, yasada sakıncalı hususları dile getirmelerine rağmen tasarının Milli Eğitim Komisyonu'nda onaylanmasına tepki gösterdi. Parkta davul zurna eşliğinde halay çeken eğitimciler, daha sonra bir oyun sahneledi. Oyunda, hükümetin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından kamuda yaptığı değişiklikler sahnelendi. Eğitimciler, daha sonra 5 Ocak Meydanı’nda açıklama yapmak isteyince polis izin vermek istemedi. Bunun üzerine sendika üyeleri, İnönü Caddesi'ne pankartlarını açarak çıktı. Polis ile eğitimciler arasında kısa süren gerginliğin ardından yürümelerine izin verildi.

Türk Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamil Köse, Eğitim-Sen Sendikası Şube Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim İş Şube Başkanı İsa Kayadan kol kola girerek 5 Ocak Meydanı'na kadar yürüdü. Bu arada eylemcilere yoldaki vatandaşlar kimi zaman 'Hırsız var', kimi zaman ise 'AKP şaşırma sabrımızı taşırma' sloganları atarak destek verdi.

Türk Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamil Köse, siyasi iktidarın dershaneleri kapatma bahanesiyle Milli Eğitim Bakanlığını yeniden kurgulamak istediğini söyledi. MEB tasarısı olarak bilinen yasayla 73 bin kişinin görevinin sona ereceğini anlatan Köse, “Bu açık bir tasfiyedir. Okul yöneticilerinin tüm unvanlarını elinden alan bir tasfiye planıdır. İnsan hakları hukuk ileri demokrasi ile uzaktan yakından alakası olmayan bir tasfiyedir. İktidar sözde paralel yapıyı ortadan kaldırmak amacıyla pire uğruna yorgan yakmaktadır. Maalesef insanların geleceğini hiçe sayan bir anlaşıyla karşı karşıyayız." diye konuştu. Eğitimciler daha sonra olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar