Eğitimciler, bayan öğretmene saldırıyı kınadı

Adana'da bir kadın öğretmen, okul müdürünün odasında öğrenci velisi tarafından darp edildi.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimciler, bayan öğretmene saldırıyı kınadı

Adana'da bir kadın öğretmen, okul müdürünün odasında öğrenci velisi tarafından darp edildi. Eğitimciler, 2000 Evler Ortaokulu önünde saldırıyı protesto etti. Eğitim Sen Şube Başkanı Kamuran Karaca, "Eğitim emekçisine şiddetin temelinde bakanlığın söylemleri ve bu politikalarından güç alan itibarsızlaştırma ve güvencesizleştirme yatmaktadır." dedi.

İddialara göre, 2000 Evler Ortaokulu öğretmenlerinden Saadet Binbuğa, dün okul müdür odasında öğrenci velisi tarafından saldırıya uğradı. Öğretmene yapılan saldırıyı Eğitim İş, Eğitim-Sen ile Türk Eğitim Sen'e bağlı üyeler kınadı. 3 sendika adına ortak açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Kamuran Karaca, "Saadet öğretmene yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Öğretmenin az çalışıp çok kazandığını ve öğrenci başarısızlığının başlıca sorumlusu olduğunun her fırsatta belirtildiği, öğrenciden de müşterileşmenin ve müşteri memnuniyetinin beklendiği bir eğitim sisteminin öğretmene yönelen şiddeti artırması kaçınılmazdır." ifadelerine yer verdi.

Eğitimin içeriğinin şiddetsiz ve karşılıklı saygıya dayanan bir toplum hedefinin çok uzağında olduğunu dile getiren Karaca, "Şiddeti öven, mevcut eşitsizlikleri ve ayrımcılıkları besleyen içeriğe sahip yayınlar bizzat bakanlığın ve il milli eğitim müdürlüklerinin desteğiyle öğrencilerimize ulaşabilmektedir. Okullarda barış ve demokrasi kültürünü geliştirecek etkinliklere yeterince yer verilmemektedir." diye konuştu. Bu tür olayların azaltılması için Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin öğretmenin zedelenen itibarını acilen yeniden teslim etmesi gerektiğine dikkat çeken Karaca, şunları kaydetti: "Eğitim emekçisine yaptığı işin önemine uygun yaşam ve çalışma koşulları sağlanması ve şiddetin ve şiddet dilinin eğitim alanından temizlenmesi için ciddi bir planlama ile çalışmalar yapılması gerekir. Bunlar yapılmayıp hâli hazırdaki politikalarda ısrar edildikçe eğitim emekçisine yönelen sözlü, psikolojik, fiziksel her türlü şiddetin başlıca sorumluluğu bu politikaları üretenlerde olacaktır." CİHAN

Yorumlar