Eğitimciler Adana BTÜ’de buluştu

Adana’nın merkez ve çevre ilçelerinde yer alan liselerin okul müdürleri ve rehber öğretmenleri Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Yeşiloba Yerleşkesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimciler Adana BTÜ’de buluştu

Adana’nın merkez ve çevre ilçelerinde yer alan liselerin okul müdürleri ve rehber öğretmenleri Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Yeşiloba Yerleşkesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında buluştu.
Toplantıya Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve bölüm başkanları, enstitü müdürleri ve daire başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Adana BTÜ’nün yeni kurulan bir üniversite olmasına karşın kente büyük katkı sağladığını kaydetti. Selamet, “Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, gerek eğitim-öğretim anlayışı gerekse lise ve dengi okullara karşı gösterdiği yaklaşım ile farklı bir üniversite olduğunu ortaya koymuştur. Üniversitenin belirlediği hedefler ve yaptığı çalışmalar gösteriyor ki Adana’da okuyan gençlerimiz kaliteli eğitimi şehir dışında aramayacaklar. Kuşkusuz, hedefleri böylesine yüksek bir üniversite, şehrimiz için önemli bir kazanımdır. Bugün bizleri bu çatı altında bir araya getiren, başta Sayın Rektörümüz olmak üzere tüm Adana BTÜ ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, kentte ve bölgede her alanda fark oluşturan bir üniversite olduklarını belirtti. Prof. Dr. Ersoy, gerçekleştirdiği sunumda, üniversitenin diğer üniversitelerden farklı özelliklerini, ailelerin, eğitimcilerin, rehber öğretmenlerin ve öğrencilerin neden Adana BTÜ’yü tercih etmeleri gerektiğini anlattı. Ersoy, “Öğrenci merkezli eğitim modelini benimsiyoruz ve yeterli sayıda öğrenci alıyoruz. Bizim ülkemizde meslekler iş yerinde öğreniliyor. Hâlbuki gelişmiş ülkelerde meslek üniversitede öğreniliyor. Bizde bunun için çalışıyoruz. Öğrencilerimizi bir yıl ilgili alana veya sektöre taşıyacağız. Uygulamalı eğitim için Adana ve bölgemiz büyük bir potansiyel. Uygulamalı eğitim modeli eğitim sisteminde devrim niteliğinde olacak. Öğrencilerimiz stajlarını çay taşıyarak değil mesleklerini öğrenerek yapacaklar. Bunu da bizzat öğretim görevlilerimiz takip edecek. Adana BTÜ mezunları, piyasa tarafından tercih edilen, aranan, nitelikli ve donanımlı ulusal ve uluslar arsı rekabet edecek bireyler olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda katılımcılara ve üniversiteye destek verenlere teşekkür eden Ersoy, “Adana BTÜ Adana’mızın ve bölgemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak optimum şekilde büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.” dedi.
CİHAN

Yorumlar