Eğitimci Yazar: Ecdat insan yetiştirmeye çok önem verdi

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği(AKEGDER), Tarihçi Yazar Halit Akçor’u ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimci Yazar: Ecdat insan yetiştirmeye çok önem verdi

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği(AKEGDER), Tarihçi Yazar Halit Akçor’u ağırladı. Akyazı Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Medeniyet Coğrafyamızın İşaret Taşları ve Muhteşem Sultanlar ’konulu konferansa katılan Eğitimci Yazar Akçor, ecdadın gittiği her yerde kültür ve medeniyetini en güzel şekilde icra etmiş, kalmasın el, uzatılmasın bir gönül nidasıyla yürekleri fethettiğini sine vizyon eşliğinde anlattı.

Halit Akçor, "Allah Resulü bir müjde, aynı zamanda bir hedef veriyor inananlara 'Benim adım güneşin doğup battığı her yere gidecek' diyor. Osmanlı döneminde İslam’ın önde gelen şahsiyetlerine büyük önem verilmiştir. Ecdadımız gittiği her yerde kültür ve medeniyetini en güzel şekilde icra etmiştir. Ecdad, Beytullah’a o kadar saygılı idi ki Mescid-i Haram’dan yükseklikte bir tane bina bulamazdınız." dedi.

    Bakıldığında Allah'ı hatırlatacak ecdadın sayısının çok olduğunun altını çizen Halit Akçor, Osmanlı sultanlarının birçok devlete ve millete yaptıkları yardımları da örnekler vererek anlattı. Halen İspanya’da ağustos ayının ilk haftasında yapılan törende ’İnsanlığın Son Adası’ diye nitelendirilen Osmanlı Devleti’ne teşekkür festivali yapıldığını ifade eden Akçor, "2.Selim döneminde de Katalonya’nın doğusundaki Galiçya’ya maddi yardım yapıldı. Sultan Abdülmecit’in kıtlık zamanında İrlanda’ya yapmış oldukları yardımların getirildiği otelin üzerinde Sultan Abdülmecit’e hitaben teşekkür yazısı var. Günümüz de Kimse Yok mu ile bütün dünya ya yardım seferberliği yapılıyor." şeklinde konuştu.

    Tarihçi Yazar Halit Akçor, "Umutsuzluk Müslüman’a yakışmaz. Var olan kardeşlik ilkesi, gönüllerin fatihi olabilmek. Mesele yürekleri fethetmek, itfaiye eri gibi davranmak lazım. Bir saat adaletle hükmetmek, 80 sene nafile ibadete bedeldir." diye konuştu.

Programa Akyazı AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, SAGİAD Başkanı Hüseyin Kav, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaşlar çocukları ve aileleriyle beraber katıldı. Serhat Eğitim Hizmetleri Başkanı Metin Sert Tarihçi Yazar Halit Akçor’a çiçek takdim ederek çeşitli hediyeler verdi. CİHAN

Yorumlar