"Eğitim yılında sorunlar daha da katlanarak arttı"

Zonguldak'ın Ereğli Eğitim Sen Temsilcisi İbrahim Koç, eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunlarının 2013-2014 eğitim-öğretim yılında katlanarak arttığının altını çizdi. Koç, temsilcilik lokalinde...

Google Haberlere Abone ol
"Eğitim yılında sorunlar daha da katlanarak arttı"

Zonguldak'ın Ereğli Eğitim Sen Temsilcisi İbrahim Koç, eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunlarının 2013-2014 eğitim-öğretim yılında katlanarak arttığının altını çizdi.

Koç, temsilcilik lokalinde eğitim öğretim yılının son bulması nedeniyle yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çözüm üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamalarıyla başta eğitim emekçileri olmak üzere, öğrenci ve velileri sürekli mağdur etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

4+4+4 sisteminden kaynaklanan sorunların Ereğli’de de yaşanmaya devam edildiğini belirten Koç,” Okul dönüşümleri nedeniyle birçok öğrenci okul değiştirmek zorunda kalmıştır. Bu durum birçok öğrenci velisinin ekonomik anlamda yıpratılmasına neden olurken, zorunlu seçmeli derslerin getirmiş olduğu ders yükü okullardaki giriş çıkış saatlerinin de değişmesine neden olmuştur. Bu durumun neden olduğu güvenlik sorunu okullarda özel güvenlik ihtiyacını ortaya çıkartmış ve her şeyde olduğu gibi bunun da ekonomik boyutu yine velilere fatura edilmiştir.” dedi.

“OKULLARIN FİZİKİ ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

İbrahim Koç, Karadeniz Ereğli’deki okulların fiziki koşullarının da iyi olmadığını dile getirerek “Yıl içerisinde Karadeniz Ereğli Lisesinde yaşanan ve tek sevindirici yanı ders saatleri içerisinde gerçekleşmemiş tavan çökmesi olayı bizler de okullarımızın fiziki şartlarıyla ilgili endişe yaratmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaşanan bu durumdan ne kadar ders çıkarmıştır ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu duruma benzer durumların oluşmaması için ne yapmaktadır? Bizler öğrencilerimizin can güvenliği endişesiyle derslere girmesini değil kendilerini güvende hissedecek şekilde derslere girmesi gerektiğini düşünüyoruz ve diyoruz ki Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçemizdeki bina yaşı 20 ve üzeri olan tüm okulların fiziki şartlarıyla ilgili yoğun bir iyileştirme çalışması içerisinde olmalıdır.” diye konuştu.

Karadeniz Ereğli’de eğitim ve öğretime yönelik çözülmesi gereken birçok sorun varken, Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kimsenin anlayamadığı şekilde Şube Müdürlüğü görevlendirmelerinde de değişiklikler yapıldığını belirten Koç, Karadeniz Ereğlimizdeki belirli bir siyasal anlayışın bu değişimlere sürekli müdahil olması Karadeniz Ereğlimizde eğitim ve öğretimde sorunların artmasına neden olurken, eğitim ile ilgili sorunlarda çözüm üretmesi gereken İlçe Milli Eğitimi de işlevselliğini kaybetme noktasına getirmiştir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar