Eğitim ve Tarım bakanlarına Eskişehir’de üniversiteli protestosu (2)

Eskişehir’de bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i, katıldıkları tören sonrası çıkışta bazı üniversiteliler protesto etti. Biri erkek 4 üniversiteli iki bakanın salondan çıkışı...

Google Haberlere Abone ol
Eğitim ve Tarım bakanlarına Eskişehir’de üniversiteli protestosu (2)

Eskişehir’de bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i, katıldıkları tören sonrası çıkışta bazı üniversiteliler protesto etti. Biri erkek 4 üniversiteli iki bakanın salondan çıkışı sırasında, “Katilleri koruyup, öğrencileri dövüyorsunuz. Okulumuzda bakan istemiyoruz. Katil bakan üniversitemizden defol” diyerek protesto gösterisinde bulundu. Bakanlara yaklaşmak isteyen 4 öğrenciyi güvenlik güçleri uzaklaştırdı. Bakanlar, araçlarına binerek başka bir törene katılmak için Mahmudiye ilçesine gitti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Salonu’nda düzenlenen ‘Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi Gönül Sultanları Buluşması’ programına katıldı. Ancak iki bakan, tören sonrası salondan çıkışı esnasında protesto şoku yaşadı. Program sonrası iki bakan, bir başka programa geçmek için çıktıkları salonun önünde Osmangazi Üniversitesi öğrencilerinden biri erkek 4 kişinin protestosu ile karşılaştı. 4 öğrenci, iki bakan için okullarında katil bakan istemediklerini belirtti. “Bizler bu okulun öğrencileriyiz.” diyen öğrenciler, “Katilleri koruyup, öğrencileri dövüyorsunuz. Biz bu okulda bakan istemiyoruz. Biz Ali İsmail Korkmaz’ın katilleriyle yüz yüze bakmak zorunda değiliz. Biz Vali’ye taleplerimizi ileteceğiz. Bakan geliyorsa biz de oraya gideceğiz. O katilleri burada barındırıyorlarsa kendileri ile görüşeceğiz. Bizler onların okulumuza gelmesini istemiyoruz. Üniversitede katillerin ne işi var?” şeklinde bağırması dikkat çekti.

Kendilerine müdahale eden güvenlikçilere de tepki gösteren eylemci öğrenciler, “Siz güvenlikçiler bizi değil katilleri koruyorsunuz. Biz bakan ile görüşmek istiyoruz. Biz katili bu okulda istemiyoruz. Bizim okulumuz, biz istemiyoruz. Ali’yi dövenler halen okulumuzda.” şeklinde slogan attı.

Protestocu öğrenciler, bunun üzerine Osmangazi Üniversitesi güvenlik görevlilerince uzaklaştırılmaya çalıştı. Bakanın çıktığını gören öğrenciler ise daha sonra ‘katil bakan üniversitemizden defol.’ şeklinde bağırdı. Eylemci öğrenciler, güvenlikçiler tarafından salon önünden uzaklaştırıldı. İki bakan ise salondan çıkarak araçlarıyla üniversiteden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar