Eğitim toplantısında yıl sonu değerlendirmesi yerine Japonya anlatıldı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanlığı yılsonu değerlendirme toplantısı Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya katılanlara yıl içerisinde yapılanların yerine Japonya’nın yükselişi anlatıldı....

Google Haberlere Abone ol
Eğitim toplantısında yıl sonu değerlendirmesi yerine Japonya anlatıldı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanlığı yılsonu değerlendirme toplantısı Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya katılanlara yıl içerisinde yapılanların yerine Japonya’nın yükselişi anlatıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcısı Rahmi Ünal, değerlendirme yerine Japonya’yı öven konuşma yapması dikkat çekti. “Japonları başarıya götüren sihirli güç, ne tek başına insan faktörü, ne teknoloji, nede sistemdir” diyen Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü: “İçinde yaşadığımız son yüzyıla baktığımızda uzak doğunun bazı ülkelerinde özellikle Japonya’da üstün başarı sağlayan firmaların başarılarının yadsınamaz bir gerçek olduğunu görürüz. Acaba bu Japon firmaları bu üstün başarılarını nasıl sağlamışlardır. Acaba doğuştan gelen üstün yetenekleri, sihirli güçleri mi mevcuttur. Tabi ki hayır. Bu hususu anlamaya çalışırsak başarıya giden yolun kilometre taşları hakkında bilgi sahibi oluruz. Japon yönetim modelindeki başarının sırrı organizasyon kültüründe yada organizasyon, şirket, kurum ikliminde aranmalıdır. Organizasyon kültürü bir organizasyondaki tüm unsurları tüm unsurları içermektedir. Üst yönetim, çalışanlar, araç-gereç, sistem çevre vesaire. Bu unsurların hiçbiri tek başına bir organizasyonu başarıya götüremez. Çok iyi yetişmiş, kalifiye insan gücü kendisine değer vermeyen, motive etmeyen, takdir etmeyen ve ödüllendirmeyen bir yönetimde yüksek performans gösteremez. Bu sebeple yürüttüğümüz teftiş ve rehberlik hizmetleri büyük önem arz etmektedir. Dünyadaki gelişmeleri gecikmeden öğretmenlerimiz kanalıyla öğrencilerimize aktaracağız.”

Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcısı Ünal'ın konuşması hem salonda bulunanlar hemde basın mensupları tarafından garipsenerek dinlendi.

CİHAN

Yorumlar