Eğitim sendikaları üyeleri MEB yasa tasarısını protesto etti

Balıkesir Edremit'te bir araya gelen bazı eğitim sendikalarının üyeleri, MEB yasa tasarısını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim sendikaları üyeleri MEB yasa tasarısını protesto etti

Balıkesir Edremit'te bir araya gelen bazı eğitim sendikalarının üyeleri, MEB yasa tasarısını protesto etti.

Havran, Akçay, Zeytinli Güre ve Altınoluk'tan gelerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Türk Eğitim Sen, Eğitim-İş üyeleri, 'AKP'den hesabı emekçiler soracak', 'Hırsız vaar', 'Hükümet istifa Tayyip yüce divana' sloganlarıyla MEB yasasını protesto etti.

Türk Eğitim Sen Balıkesir 2 No'lu Şube Başkanı Süleyman Demir, yaptığı basın açıklamasında, ''Milli Eğitim temel kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi. Bu yasa tasarısının çok tehlikeli olduğunu anlatmamıza, komisyonda sakıncalarını bir bir dile getirmemize, değiştirilmesi gereken hususları gündeme taşımamıza rağmen hükümet yine bildiğini okudu.

Tasarıyla eğitim fakültelerinden mezun olanların artık KPSS'de yeterli puan alması yeterli olmayacaktır. KPSS'den yeterli puan alanlar performans değerlendirmesinde başarılı olursa, bir yılın sonunda yazılı veya sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Peki performansı kim neye göre ölçecektir? Bu durumda yandaş ve arkası sağlam olanlar, siyasi görüşü AKP ile uyuşanlar mı öğretmen olacaktır? Öte yandan, sözlü sınav ne anlama gelmektedir? Sözlü sınav akılla izanla açıklanacak bir şey değildir. Herkes bilmeli ki Sözlü Sınav = Torpil'dir.'' dedi.

Edremit Cumhuriyet Meydanında MEB Yasa tasarısını protesto eden yaklaşık 300 kişilik Sendika Üyesi '' Hükumet İstifa Hükumet İstifa, Tayyip Yüce Divana '' diye slogan atarak Müzik eşliğinde eğlenerek dağıldı. CİHAN

Yorumlar