Eğitim sendikaları: MEB yandaş yetiştirme kurumu haline gelecektir

Samsun’un Bafra ilçesinde Türk Eğitim-Sen’in koordinesi ile MEB Yasa Tasarısı protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim sendikaları: MEB yandaş yetiştirme kurumu haline gelecektir

Samsun’un Bafra ilçesinde Türk Eğitim-Sen’in koordinesi ile MEB Yasa Tasarısı protesto edildi. Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendikalar burada bir basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim-Sen Bafra Şubesi'nin koordinesi ve Eğitim-Sen,Eğitim-İş,Aktif-Sen’in,CHP Bafra İlçe Başkanlığı ve diğer sivil toplum örgtülerinin katılımı ile gerçekleşen protesto eyleminde sendika üyeleri, "Gün Gelecek,Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek, Hırsız Var, Pencere Açıldı Bilal Oğlan Türküsü ve AKP Yasanı Al Başına Çal’’ sloganları attı.

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğünün yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde Türk Eğitim-Sen Bafra Şube Başkanı İbrahim Akekmekçi bir basın açıklaması yaptı. Akekmekçi, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi. Bu yasa tasarısının çok tehlikeli olduğunu anlatmamıza, komisyonda sakıncalarını bir bir dile getirmemize, değiştirilmesi gereken hususları gündeme taşımamıza rağmen Hükümet yine bildiğini okudu. 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevlerinin sona erdirilmesi, okul yöneticilerinin kaderinin Valilerin, İl Milli Eğitim Müdürlerinin iki dudağı arasına bırakılması, okul yöneticilerinin atanmasında siyasi partilerin yöneticilerinin etkili olması, iki yıl önce değiştirilen MEB Merkez Teşkilatının yeniden değiştirilmesi, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalar ile AKP iktidarının kendi yandaşlarını öğretmen olarak atamasının önünün açılması, eğitimde korkunun hâkim kılınması, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş, baskılanmış, ezilmiş eğitimci ordusunun yaratılması, bakanlık teftiş kuruluna düşmanca yaklaşımlarda bulunulması, il eğitim denetmenlerinin taleplerinin karşılanmaması, insanların sosyal statülerin ellerinden alınması gibi asla kabul edemeyeceğimiz birçok hususu barındıran bu yasa tasarısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz." dedi.

"YANDAŞLARI ÖĞRETMEN YAPACAKLAR"

"Bu durumda yandaş ve arkası sağlam olanlar, siyasi görüşü AKP ile uyuşanlar mı öğretmen yapılacaktır?" diyen Akekmekçi, "Sözlü sınav sonucunda oluşacak torpilli alımlar ile ‘İktidarın adamı’ mantığını eğitimin her hücresine yerleştirecek olan bu yasa tasarısı çok açık söylüyoruz ki; Sivil bir darbedir. Yapılanların demokrasiyle uzaktan yakından alakası yoktur. MEB yandaş yetiştirme kurumu haline gelecektir. İşte tüm bu nedenlerde Türk Eğitim-Sen olarak bugün Türkiye’yi eylem alanına çeviriyoruz. Türk Eğitim-Sen tüm illerimizde tasarının geri çekilmesi için alanlara inmiştir. Şayet tasarı geri çekilmezse, önümüzdeki günlerde binlerce kişinin katılımıyla Ankara’da miting de yapacağız ve Hükümeti, MEB’i, bu tasarıyı hazırlayanları en yüksek perdeden bir kez daha protesto edeceğiz.
Eğitim, atınızı istediğiniz gibi oynatacağınız bir alan değildir." şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra sendikalar hükümet aleyhinde slogan atarak olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar