Eğitim-Sen, MEB yasasını protesto etti

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim-Sen, MEB yasasını protesto etti

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için eylem yaptı. Öğretmen atamaları konusunda hazırlanan teklifin güvenilir olmadığını belirten sendika üyeleri, ‘sisteme nasıl güveneceğiz’ dedi.

Aksaray’da toplanan Türk Eğitim-Sen İstanbul şubesi üyeleri, Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi önüne yürüdü. Ellerinde ‘Memur aç, emekli aç’ ‘110 bin okul yöneticisi kıyıma uğratılıyor’ şeklinde yazılı pankartlar taşıyan sendika üyeleri Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yaptığını açıkladı.

Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Kamu –Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,
“Zorlukla, çocuklarınızı eğitim fakültelerine gönderdiniz. 1 milyon 700 bin öğrenciyle yarıştı, bu okulları kazandı. Dişinizden, tırnağınızdan artınız ki yeter ki evladımıza bir gelecek hazırlayayım diye. Bin bir güçlükle eğitim fakültelerinden mezun oldular. Ama yetmedi, bunlar bir de KPSS’ye girdi. Bu 350 bin kişi kendi arasında yarıştı. Bu yarıştan önde çıkanlar, öğretmen olma hakkını kazandı ve atandı. Bu yetmez diyorlar, ne olacak? Performans değerlendirmesi yapacaklarını diyorlar. Fakat bu performans değerlendirmesini bir ölçümü var mı bilmiyorum. Başarılı oldun, diyor ki bu da yetmez. Seni bir de yazılı-sözlü sınava alacağım. Bunlarda da başarılı olursan, sen kardeşim öğretmen olabilirsin. Kime güveneceğiz? Yandaşlarınızı öğretmen yapmayacağınızı biz nereden bileceğiz. Yıllardır yandaşlarınızı okul müdürü de yaptınız. Yandaş olmayanları neredeyse yaşam hakkı tanımadınız. Nasıl güveneceğiz size biz?” ifadelerini kullandı.

Eylemci grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.


CİHAN

Yorumlar