Eğitim Sen: Eğitimde tarihinin en büyük tasfiye operasyonu için düğmeye basıldı

Eğitim Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, "Siyasi iktidar, eğitim sistemini kendi çıkarları doğrultusunda yeniden biçimlendirmek için büyük bir tasfiyeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim Sen: Eğitimde tarihinin en büyük tasfiye operasyonu için düğmeye basıldı

Eğitim Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, "Siyasi iktidar, eğitim sistemini kendi çıkarları doğrultusunda yeniden biçimlendirmek için büyük bir tasfiyeye hazırlanıyor." dedi.

Koca, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, "AKP hükümeti dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi ve kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması tartışmalarını bahane ederek, eğitimde tarihinin en büyük ve en kapsamlı tasfiye operasyonu için düğmeye basmıştır. 6 Şubat Perşembe günü TBMM`ye sunulan "Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" eğitimde yıllardır uygulanan piyasa merkezli politikaların ve siyasal kadrolaşma hamlelerinin çok daha ilerisini ifade etmektedir. AKP hükümeti, bu tasarı ile kamusal eğitim alanını daha da daraltmakta, özel öğretimin doğrudan desteklenmesi eğitimin özelleştirilmesine yönelik ciddi adımlar atmaktadır. Kamusal eğitime ayrılması gereken kaynakların bu sefer dershanelerin dönüşümü bahanesiyle özel öğretime aktarılması, özel okulların eğitim içindeki payının arttırılması için sayısız teşvik ve destek getirilmek istenmesi, iktidarın eğitim politikasının merkezinde halkın değil, piyasa güçlerinin olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar