'Eğitim kurumlarındaki sorgu odası hükümetin korkusunun ürünü'

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişlerinin okul, yurt ve dershanelere giderek 8, 9, 10, 1 ve 13 yaşındaki çocukları sorgu odasına almasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Eğitim kurumlarındaki sorgu odası hükümetin korkusunun ürünü'

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişlerinin okul, yurt ve dershanelere giderek 8, 9, 10, 1 ve 13 yaşındaki çocukları sorgu odasına almasını eleştirdi. Bu uygulamanın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşadığı korkunun ürünü olduğunu iddia ederek, “Devleti yöneten hükümetin başbakanı tarafından veya bir bakanı tarafından bir valiye bu şekilde bir talimat verilmiş olmasını anlamakta güçlük çekiyorum. Bu, büyük bir korkunun göstergesidir. Kendi hırsızlıklarını sorgulatmayan, kendi rüşvet ağının bir şekilde ortaya çıkmaması için direnen ve bu sebepten dolayı savcısı, hakimi, emniyet mensuplarını darmadağın eden bir yapının, suçu günahı olmayan insanları sorgular şekilde bu tutumunu her şeyden önce tabi ki bir insan olarak kabullenemiyorum.” dedi.

Söz konusu sorgu odalarında, küçük yaştaki öğrencilere, "Mustafa Kemal Atatürk’ü mü Tayyip Erdoğan’ı mı daha çok seviyorsunuz?", "Siyasi görüşünüz nedir?", "Öğretmen ve idarecilerden hükümet üyeleri aleyhinde konuşan var mı?" gibi sorular sorulduğunu belirten İl Başkanı Karataş, “Bunun bir örneği, Sivas’ta yaşayan benim yakınlarımın başına geldi. Sivas’taki yakınlarımın çocuklarının okuduğu okula giden müfettişler, ‘Valilik tarafından gönderildik.’ diyerek çocukları sorgu odalarına almış. Orada yapmış oldukları şey alenen şu: Orada 9 yaşında, 10 yaşında, 13 yaşındaki öğrencilerimizi bir odaya alarak, ‘Mustafa Kemal Atatürk mü Tayyip Erdoğan mı?’ veya ‘Siyasi parti olarak siyasi görüşünüz nedir?’ gibi sorular sordular. Bunların tamamında sanki bir yargılama ortamı sağlanarak veya korku salınarak, bir şekilde arzu ettikleri cevabı alabilme adına baskı yaptıkları açık. Bu konu medyaya da yansıdı. Veliler olayı duyar duymaz okula geliyor, bunun doğru olmadığını söylüyorlar, bunun çocuklar üzerindeki menfi etkisinden bahsediyorlar. ‘Ne hakla bizim çocuklarımızı bu şekilde sorguluyorsunuz?’ diye soruyorlar. Müfettişler de, ‘Efendim biz valilikten aldığımız emirle geldik.’ diyorlar ama çocuklara imzalattıkları belgeyi velilere vermiyorlar.” şeklinde konuştu. AK Parti iktidarının, özellikle Camia'ya ait okullara müfettiş gönderdiğini öne süren Necat Karataş, “Bunlar, AKP iktidarının MEB marifetiyle tezgahlanmıştır. Devlet okullarında böyle bir uygulama yapılmazken sadece özel okullara yapılıyor. Bu durum AKP iktidarının, Başbakan'ın çaresizliğidir. Başbakan'ın Hizmet Hareketi'ni bir şekilde susturma veya dizayn etme çabasıdır. Başbakan'ın, kendi hırsızlıklarını örtme çabasıdır.” dedi. CİHAN

Yorumlar