Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yardımlarını sürdürüyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAĞLAYAN) Ramazan ayı boyunca her gün 300 kişiye iftar yemeği veriyor.    Merzifon'da kurulduğu günden bugüne eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yardımlarını sürdürüyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAĞLAYAN) Ramazan ayı boyunca her gün 300 kişiye iftar yemeği veriyor.

    Merzifon'da kurulduğu günden bugüne eğitim adına bir çok faaliyetlere imza atan Çağlayan Derneği, bu yıl ilkini düzenledikleri Ramazan çadırında ihtiyaç sahiplerine iftar vermeye başladı. Dernek Başkanı Abdullah Ejder, "Bu mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberliğin pekişmesi, İnsanlar arasında yardımlaşma duygularının en üst seviyeye yükselmesi ve özellikle ihtiyaç sahibi insanlara bir nebze yardım yapabilir miyiz niyetiyle bu iftar çadırımızı açtık. Burada her gün yaklaşık 300 kişiye iftar yaptırmaya çalışıyoruz. Her gün 3 çeşit yemeklerimiz çıkıyor. Bizler burada sadece aracılık yapıyoruz. Yemeklerimizin maliyetlerini Merzifonlu işadamları ve hayırsever vatandaşlarımız karşılıyorlar. İftarımızın o günkü sponsoru ailesiyle birlikte çadırımıza geliyorlar. Yemekleri birlikte dağıtıp ezanla birlikte aynı masalara oturup birlikte iftar yapıyoruz." dedi.

    Dernek Başkanı Abdullah Ejder, "Çadırımız Ramazan ayı boyunca açık olacak. Herkesin iftar saatinde buraya gelip, bu havayı solumasını bekliyoruz. Ejder keşke 300 kişiye değil de her gün 3 bin kişiye iftar yaptırabilsek. Derneğimizin açmış olduğu bu hayır kapısında bizlerle olan yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

    İftar çadırında gönüllü olarak çalışan Mustafa Kılıç, "Ben 2 yıldır Ramazan aylarında iş çıkışı iftar çadırlarında gönüllü olarak hizmet ediyorum. Burada ihtiyaç sahibi insanlara yardım ederken çok mutlu oluyorum. Onlarla iftar yapmak bana ayrı bir mutluluk veriyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar