Eğitim için Makam Odamı Kullanın

Nurhaklıların ısrarla istedikleri 2 yıllık yüksekokul talebine YÖK’ten olumlu cevap gelmeyince bazı bölümlerin ilçede açılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim için Makam Odamı Kullanın

Nurhaklıların ısrarla istedikleri 2 yıllık yüksekokul talebine YÖK’ten olumlu cevap gelmeyince Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksekokulu (EMYO) devreye girdi ve bazı bölümlerin ilçede açılmasına karar verdi.

Eğitim için gerekli donanım ve barınma noktaları için ilçeye giden MYO heyeti, Belediye Başkanı Ahmet Akkuş ve Kaymakam Murtaza Dayanç’ı ziyaret etti. Belediye Başkanlığı’nda ziyaret sırasında konuşan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, öğrencilerin barınması için gerekirse makam odasını verebileceğini söyledi. Akkuş, “Seçim süresinde yoğun bir dönemden geçtik. Nurhak halkına bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle göreve başladım. Göreve başlar başlamaz Nurhak’ın en önemli sorunlarından bir tanesi olan eğitim sorununun, Meslek Yüksekokulu sorununun konuşulması beni çok mutlu etti.” dedi.

"Nurhak'ta iki tane valiz hazırlanır. Birisi gurbetçi valizidir, birisi eğitim valizidir." diyen Başkan Akkuş, şunları söyledi: “Yıllardır biz bunun mücadelesini verdik. O yönde çalışmalarımızı yaptık. Şimdi Nurhak’ta eğitim valizinin bir tane daha çoğalması bizleri çok mutlu ediyor. Daha önce de dile getirmiştim. Belediye Başkanı olarak Nurhak’ın eğitime, Nurhak’taki barışa, huzura katkı sağlayacağına inandığım yüksekokul için makam odası uygun görülürse, makam odasını bırakıp çadırda belediye başkanı olarak hizmet yürütebilirim. Sözümün arkasındayım. Nurhak coğrafyasına baktığımız zaman bir geçiş noktasıdır. Adıyaman’ı İç Anadolu’ya, Malatya’yı Akdeniz’e, Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan bir yerdedir. Bu okulun açılmasıyla birlikte bu geçiş noktasını eğitime verilen değeri artırmış olacağız. Nurhak’ta bir söz vardır, ‘yatağımı yorganımı satar, çocuğumu okuturum’ bu sözü söyleyen bir halkın seçtiği biri olarak benimde çadırda hizmeti yürütürüm demem çok değildir.”

Elbistan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici ise 2 programda ilk etapta 60 öğrencinin Nurhak’ta eğitim göreceğini bildirdi. Binici, “Ziyaretimizin amacı Sayın Başkanımızı tebrik etmek. Mutluluğunu paylaşmak. Diğer sebebimiz ise senatomuz tarafından Nurhak’a 2 yıllık okul açılmasıyla ilgili. YÖK’ün olumlu görüşü sonrasında 2014 yılında belirlenen programlara 60 öğrenci alınacak. Sayın Başkanımızla mekan konusunu konuştuk. Diğer altyapıyla ilgili konuları görüşüp, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine bunları hazırlamak için buradayız. Kendileri bize destek olacaklarını zaten sunmuşlardı.” diye konuştu.

Kaymakam Murtaza Dayanç’ı da ziyaret eden heyet, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Nurhak ilçesinde açılacak olan Bilgisayar Programcılığı ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları dersleri verilecek. Kısa süre içerisinde burada görev yapacak personeller belirlenecek. 

Yorumlar