Eğitim destekçisi Mamak Belediyesi

Ankara Mamak Belediyesi ilçede bulanan binlerce öğrenciye doğrudan ve dolaylı olarak eğitim desteği sağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim destekçisi Mamak Belediyesi

Ankara Mamak Belediyesi ilçede bulanan binlerce öğrenciye doğrudan ve dolaylı olarak eğitim desteği sağlıyor. Mamak’ın çeşitli mahallelerinde kurulan bilgi evleriyle özellikle dar gelirli öğrencilere tamamen ücretsiz eğitim desteği veriliyor. Bilgievlerinden öğrenciler; ilkokul 2. sınıftan başlayarak 8. sınıfa kadar faydalanabiliyor. Bilgi evlerinde eğitimci kadrosu uzman branş hocalarından oluşuyor. Türkçe, matematik, sosyal, İngilizce, bilgisayar, tarih, coğrafya gibi dersler bu uzman kadro tarafından öğrencilere aktarılıyor.

    Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bilgievleri Mamaklı öğrencilerin başarısında ciddi manada payı var. Bilgi evlerinde yürütülen eğitim hizmetinden faydalanan öğrencilerin hem okullarındaki başarı oranı hem de girdikleri sınavlardaki başarı oranları artıyor. Mamak Belediyesi’nin sağladığı bu eğitim hizmeti veliler tarafından ve de öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.” dedi.

    İçerisinde; kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, internet olan bilgi evleri tam kapasiteyle çalışıyor. 13 mahallede kurulan bilgi evlerinden doğrudan ve düzenli bir şekilde faydalanan öğrenci sayısı 4 bin 680. Bunun dışında bilgi evlerinin sunduğu imkanlardan faydalanan öğrenci sayısıyla bu rakam 12 bini geçiyor.

    OKULLARA ALTYAPI DESTEĞİ

    Mamak Belediyesi ilçede bulunan bütün okullara her türlü altyapı desteğini de sağlıyor. Mamak Belediyesi genellikle her eğitim öğretim yılının başlangıcında okullara yönelik olarak; boya, badana, istinat duvarı yapımı, okul giriş kapılarının yenilenmesi, okulların çevre düzenlenmesinin yapılması, okul bahçelerinde istenilen yerlerin asfaltlanması, okullara ait spor sahalarında gerekli görülen tamirat ve tadilat gibi işlemleri de gerçekleştiriyor. Altyapı hizmetlerinin dışında Mamak Belediyesi her eğitim öğretim yılının başlangıcında Mamaklı çocuklara içerisinde her türlü kırtasiye malzemesinin olduğu çantaları da ücretsiz olarak dağıtıyor. Dağıtılan çantaların içerisinde, bir öğrencinin dönem boyunca ihtiyaç duyacağı her türlü kırtasiye malzemesi bulunuyor. CİHAN

Yorumlar