Eğitim danışmanı Gültekin: Hayatta tek gerçek sınav değil

Denizli Körfez Dershaneleri Zafer Şubesi'nde, YGS'ye girecek öğrencilere yönelik "Sadık Gültekin ile Üniversite Yolu" isimli bir motivasyon eğitimi verildi.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim danışmanı Gültekin: Hayatta tek gerçek sınav değil

Denizli Körfez Dershaneleri Zafer Şubesi'nde, YGS'ye girecek öğrencilere yönelik "Sadık Gültekin ile Üniversite Yolu" isimli bir motivasyon eğitimi verildi. Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) organizatörlüğündeki üç seanslık söyleşiye, televizyonlarda program yapan UAÜ Eğitim Danışmanı Gültekin ve 750 öğrenci dinledi.

Tercihlerin çok önemli olduğunu belirten Gültekin, başarılı bir hayat için hazırlık yapmanın unutulmaması gerektiğini söyledi. Gültekin, "Sınavlara kadar çok iyi çalışıp istediğimiz bölümü kazanabiliriz. Kazandığımız bölüm beklentilerimizi karşılamamış olabilir ama sizlere düşen, bölümünüzle barışık bir şekilde kendinizi hayata hazırlamak. Bunun için bölümünüzle ilgili staj yapabilir, bir firmada çalışabilirsiniz. Böylece okul bittiğinde elinizde referansınız da olur, yapacağınız işe yabancı olmazsınız." dedi. Öğrencilerin sadece ders çalışarak hayatta başarılı olmasının zor olduğunu belirten Sadık Gültekin, "Aynı zamanda hayatın gerçeklerini de öğrenmeniz gerekiyor. Ders çalışarak iyi bir üniversiteyi, iyi bir bölümü kazanabilirsiniz ama diplomanızın yanında işinizle alakalı pratik yapmanız, sizi daha da başarılı ve kariyer sahibi haline getirecek." diye konuştu. Öğrencilere ellerinde bulunan imkanları çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen eğitim danışmanı Gültekin, "Elinizde bulunan yaprak testlerin önemini çok iyi bilmeniz gerekiyor. Mesela hayatını çöp toplayarak geçiren ve bununla aile geçindiren, çöplerde buldukları kâğıtların arasındaki yaprak testleri ayırıp bununla ders çalışarak güzel okullar kazanan Recep ve Hamza'nın hayatı sizler için ders olsun. Sahip olduğunuz imkanların değerini bilin ve sınavlara çok iyi hazırlanın." dedi. Hayatın sadece üniversiteyi kazanarak iyi bir diploma sahibi olmaktan ibaret olmadığını anlatan Gültekin, "Yaptığınız işi en iyi şekilde yaparak, kariyer ve para sahibi olabilirsiniz. İşini iyi yapması halinde herkes çok iyi paralar kazanabilir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar