Eğitim-Bir-Sen: Bizim sendikacılığımız gönül işi

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi, aralık ayı il divan toplantısı Aydın Kalkan başkanlığında yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim-Bir-Sen: Bizim sendikacılığımız gönül işi

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi, aralık ayı il divan toplantısı Aydın Kalkan başkanlığında yapıldı.

Aydın Kalkan, yaptığı konuşmada, “ Bizim sendikacılığımız bir gönül işi, bir dava meselesidir. Bu karda-kışta tatil günü sabahın bu saatinde burada bulunmanız bu davanın en güzel göstergesidir. Bu davanın önemi ve yapmamız gereken çok iş olduğu gezi olayları ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Burada gençlerimizin ne hale getirildiğini gördük. Bu toplantımızın önemli gündem maddelerinden biri de Genç-Memur-Sen’nin güçlendirilmesidir. 18-35 yaş arası herkes Genç-Memur-Sen’e üye olabilir. Gençlerimiz bizim için, geleceğimiz için önemli, bu sebeple Genç-Memur-Sen’in, gençliğin lokomotifi olmasını istiyoruz. Hep birlikte bu sendikamızı güçlendirmeliyiz.”

Kamuda başörtüsü serbestliğinin gelmesinde Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Senin büyük katkısının olduğunu belirten Kalkan, açıklamalarına şöyle devam etti. “ Bu konuda Türkiye genelinde 12 milyon 300 bin, Kayseri’de 300 bin imza toplayarak kamuoyunun tercihini bir kez daha ortaya koyduk. Ayrıca darbe ürünü yönetmeliği tanımadığımızı belirterek sivil itaatsizlik karar aldık. Bu kararlı çalışmalarımızın sonunda bayan kamu çalışanlarının başörtüsü ile çalışabilecekleri kararı çıkarıldı, ancak erkek çalışanlar içinde serbest kıyafet kararı çıkarılıncaya kadar eylemimiz devam edecektir. Biz insanların ne giydiğine değil ne iş ürettiğine, topluma ne fayda sağladığına bakılmasını istiyoruz. Başörtüsü serbest olduğunda ne laiklik elden gitti ne de cumhuriyet yıkıldı, erkekler için de kıyafet serbestliği getirildiğinde hiçbir şey olmaz.”

Üniversite ve sendika iş yeri temsilcilikleri konularında çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Aydın Kalkan, erkek üyeler için çanta, bayan üyeler için cüzdan yaptırdıklarını ve yakında iş yeri temsilcileri aracılığı ile dağıtacaklarını belirtti.

Her ilçe başkanının kendi ilçesi ile ilgili çalışmaların değerlendirilmesi, eleştiri, istek ve önerilerin değerlendirilmesi sonucu toplantı sona erdi.
CİHAN

Yorumlar