Eğitim Almayan Lokantaya İşçi Yok

Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, hijyen eğitimi almayan lokantacıların, 1 Temmuz 2014 tarihinden sonra işyeri açamayacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim Almayan Lokantaya İşçi Yok

5 Temmuz 2013 Tarih ve 28698 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Hijyen Eğitim Yönetmeliği kapsamında Manisa’daki lokantalarda çalışanlar da hijyen eğitiminden geçecek. Oda ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Mesleki Eğitim Merkezi’nde hafta içi saat 18.00 ile 21.00 arasında toplam 8 saat eğitim verilecek.

Oda Başkanı Akgül, daha önce lokantada çalışanların altı ayda bir portör muayenesi yaptırdığını, bunun kalkmasıyla birlikte hijyen eğitimin zorunlu hale geldiğini söyledi. Hijyen Eğitim Yönetmeliği'nin kapsadığı işyerlerinde Halk Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından verilen belgeye sahip olmayanların çalıştırılamayacağını vurgulayarak, “İşyeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Denetimlerde bu belgeyi göstermeyenler ceza alacaklardır. Protokolün esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Ergüven de insan sağlığıyla ilgilenen her sektörün hijyen eğitimini almasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Eğitimlerin temmuz ayına kadar devam edeceğini dile getiren Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Kılıç ise Manisa’da 20 bin kişinin bundan faydalanacağını belirtti. Konuşmaların ardından Mehmet Akgül, Müdür Yardımcısı Ergüven ile birlikte protokolü imzaladı.

Yorumlar