Eğirdir’de beş dere ıslah edildi

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 2012-2013 yılları arasında 5 dere ıslah edildi. Belediye sınırları içerisindeki 3 derenin ıslahı ise 2014 yılında yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Eğirdir’de beş dere ıslah edildi

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 2012-2013 yılları arasında 5 dere ıslah edildi. Belediye sınırları içerisindeki 3 derenin ıslahı ise 2014 yılında yapılacak. Kirazlı, Taşgedik, Kavak, Çaybaşı ve Miskin derelerinin ıslahı büyük oranda tamamlanırken Çukurca, Göktaş ve Kovada kanalının ıslahı ise 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Eğirdir Belediyesi ile Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün iş birliği içerisinde yaptığı ıslah çalışmalarında Kovada kanalı üzerine bir adet köprü yapıldı. Çukurca Deresi ve Kovada Sulama Kanalı’nın üzerine ise 3 köprü daha yapılması projelendirildi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu’yu makamında ziyaret ederek DSİ’nin Eğirdir’e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ile Eğirdir Belediyesi’nin işbirliği içerisinde planlanan dere ıslah çalışmalarının kalan kısımlarının ihaleleri yapıldığını belirtti. CİHAN

Yorumlar