Ege’nin ilk Japon bahçesi Megapol'de açılıyor

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Megapol Group, 2010 yılında kaybettiğimiz Mimar Tatsuya Yamamoto anısına, Ege ve İzmir’in ilk Japon Bahçesi’ni açıyor. Açılış 9 Mayıs Cuma günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek....

Google Haberlere Abone ol
Ege’nin ilk Japon bahçesi Megapol'de açılıyor

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Megapol Group, 2010 yılında kaybettiğimiz Mimar Tatsuya Yamamoto anısına, Ege ve İzmir’in ilk Japon Bahçesi’ni açıyor. Açılış 9 Mayıs Cuma günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek.

    Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Gökdemir, açılışa tüm İzmirliler’i davet ettiklerini söyledi. Yamamoto’nun adını parkla ölümsüzleştirmek istediklerini vurgulayan Gökdemir, Japon mimarın ‘ikinci evim’ dediği Türkiye’de birçok özgün mimari yapıya imza attığına dikkat çekti. Yamamoto’nun eserlerinden biri olan Bayraklı Megapol Tower İş Merkezi yanında yer alan park, Japonya’ya özgü sakura, gynko biloba, bambu ağaçlarının kullanıldığı özel bir peyzajla gerçekleşti.

    Peyzaj Mimarı Ata Turak’ın tasarımıyla hayata geçirilen ‘Yamamoto Japon Bahçesi’ aynı zamanda tanınmış mimarın, Japon geleneklerine göre 49 yaşında hayatını kaybedişini simgeliyor. İlk köprü doğumu işaret ediyor, her 10 yılda bir 5 ayrı kiraz ağacı ve zeytin ağaçlarıyla anlatılırken, ölümü havuzdan taşan sular vurguluyor. Bahçede , 2 adet havuz, köprü ve yürüyüş yolları ile tanıtım bölümü yer alıyor. Ünlü Japon koto sanatçısı Atsuka Suetomi ile ney sanatçısı Ergin Karabulut’un resital vereceği açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın katılımı bekleniyor.

    TATSUYA YAMAMOTO KİMDİ ?

    Yaşam yolculuğuna 1961 yılında Japonya’da başlayan Yamamoto, 1983 yılında Shibaura Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. Japonya, Fransa ve Türkiye’de 3 ayrı yüksek lisans yaparak yüksek mimar unvanı aldı. 1986’da Türkiye’ye yerleşen, 1987 - 1995 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Tatsuya Yamamoto, profesyonel mimarlık yaşamında birçok başarılı projeye imza attı. Japon Bahçesi’nin yanında bulunan Megapol Tower’ın da mimarı olan Yamamoto, 18 Aralık 2010 tarihinde, 49 yaşında İstanbul’da yaşama veda etti. CİHAN

Yorumlar