Egemen Bağış'a Protesto

Egemen Bağış, Hamm'da protesto edildi...

Google Haberlere Abone ol
Egemen Bağış'a Protesto

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Teşkilatı Bürosu'nu açmak için Almanya'nın Hamm kentine gelen AB Bakanı Egemen Bağış, programının ikinci gününde vatandaşlarla buluştu. UETD Hamm Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Egemen Bağış, hem toplantı öncesinde hem de toplantı esnasında protesto edildi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Teşkilatı Hamm ve Hagen bürolarının açılışı için Almanya'ya gelen AB'den sorumlu Devlet Bakanı Eğemen Bağış, dün UETD Hamm Teşkilatı'nın açılışını yaptıktan sonra bugün de vatandaşlara hitap etti. Toplantı öncesinde bir kaç kişinin, "Her yer Taksim, her yer direniş", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla protesto edilen Egemen Bağış, salonda AK Parti döneminde yapılan icraatları anlatırken, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olduğu öğrenilen yaklaşık 10 kişilik grup tarafından bir kez daha protesto edildi. Soru sormak için ayağa kalkan protestocuları susturmak için salondaki görevlilerin müdahalesi sırasında, 'Bırakın sorsunlar. Benim cevabını vermeyeceğim tek bir soru yok. Beni kimse susturamadı siz mi susturacaksınız' dedi.

Söz alan protestocunun, "PKK ve Abdullah Öcalan ile görüşmedik diyorsunuz, oysa Oslo'da bunun böyle olmadığını gördük. Şehitlerimizin kanı ortadayken siz Egeman Bağış olarak bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sorunca salonda bir anda arbede yaşandı. Önce sakin olmaya çalışan Bağış'ın protestoculara “Otur yerine" diye bağırdığı duyuldu. Salon görevlileri ile protestocular arasında sözlü ve fiziki mücadele yaşandı ve protestocular dışarı çıkartıldıktan sonra toplantıya devam edildi.

“ Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağıran göstericilere cevap veren Bağış, "Atatürk yaşasaydı size patates bile soydurmazdı" diye seslendi.

"Öcalan'la görüşen ilk bizler değiliz. Ecevit döneminde de devletin istihbarat görevlileri Öcalan'la temas kurdular. Son bir yıldır Türkiye'de şehit yok diye biz sevinirken, meğer bazıları sevinmiyormuş. Atatürk hepimizin ortak paydası. Bana Türk bayrağı gösteriyorlar, o benim şehidimin örtüsü, kız kardeşimin başörtüsü. Teröre 400 milyar harcadı Türkiye. Bu parayla 400 köprü, yüzlerce üniversite yapılırdı" diyen Egemen Bağış, terörün bitmesinden Türkiye'nin kazançlı çıkacağını söyledi.

Yorumlar