Ege ve Akdeniz için tsunami tehlikesi

Jeofizik Mühendisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ege ve Akdeniz'de meydana gelecek bir depremde tsunami tehlikesi olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Ege ve Akdeniz için tsunami tehlikesi

Deprem Haftası dolayısıyla Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği yönünden Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Afet Yönetimi Uzmanı Özden Işık, Sosyal Hizmet Uzmanı Ezgi Yalçın ve Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam'la ortak konuşmacı şekilde gelen Jeofizik Mühendisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ege ve Akdeniz'de meydana istikbal bir depremle ilgili çarpıcı izahatlarda bulundu.

Gündoğdu, Ege ve Akdeniz'in tarihsel yapısına bakılınca burada meydana gelen bir depremin tsunami üretebildiğini söyledi.

Ege ve Akdeniz'e kıyısı bulunan ülkelerle ortak bir tsunami erken İkaz sisteminin kurulması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, "Ege ve Akdeniz'in tarihi, fazla fazla saklı bir tsunami tehlikesinin olduğunu bize söylüyor. Yapacağımız, Ege'ye kıyısı bulunan ülkelerle tsunami erken İkaz sistemlerini kurmaktır. Marmara için böyle bir tehlike ve risk söz konusu değil. Marmara iri bir tsunami üretemez. Ege için tsunami tehlikesi fazla fazla önemli bir durumdur" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar