Ege Üniversitesi'nde gerginlik!

Ege Üniversitesi'nden izinsiz basın izahatsı yapmak isteyen grup ile ile özel güvenlik arasında gerginlik çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Ege Üniversitesi'nde gerginlik!

Ege Üniversitesi'nde (EÜ) geçen hafta meydana gelen vakaları protesto etmek amacıyla izinsiz matbuat izahatsı yapmak arzulayan bir küme talebe ile hususi güvenlik görevlileri içerisinde çıkan huzursuzluğa müdahale eden polis, 19 kişiyi gözaltına aldı.

EÜ Edebiyat Fakültesi önünde birleşen bir küme öğrenci, üniversite yerleşkesi içerisinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun da hayatını kaybettiği vakaları protesto etmek için matbuat izahatsı yapmak istedi. Üniversite senatosunun aldığı karar gereğince matbuat izahatsı yapmalarına izin verilmeyen talebe grubu, menfaatlerini uyaran hususi güvenlik görevlileri ile tyükseliştı. Bu sırada çıkan gerginlik, polisin müdahalesiyle yatıştırıldı.

Gözaltına tahsil edilen 19 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekipleri, yerleşke içindeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Bu arada Türk Sağlık-Sen üyesi bir küme da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesinde matbuat izahatsı yaparak, geçen haftaki vakaları protesto etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar