Ege Üniversitesi kitaplara ses oluyor

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu sene 4.sü düzenlenen Konuşan Kitaplar, ‘Engelliler Haftası Özel Etkinliği’ projeye destek veren Radyo Djleri ve gönüllülerin katılımıyla Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE...

Google Haberlere Abone ol
Ege Üniversitesi kitaplara ses oluyor

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu sene 4.sü düzenlenen Konuşan Kitaplar, ‘Engelliler Haftası Özel Etkinliği’ projeye destek veren Radyo Djleri ve gönüllülerin katılımıyla Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü ve Prof. Dr. Semih Ötleş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Bu etkinlik kapsamında başlatılan 'Konuşan Kitaplar' projesine ilgi ve destek büyüyor. Bugüne kadar seksenden fazla kitap seslendirdiklerini söyleyen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden,"Dekan olduğum yıl sosyal sorumluluk projesi dersinde öğrencilerim bana bu teklifle geldiler, çok mutlu oldum. Bu ışığı nasıl güneş haline getirebiliriz diye düşündük ve desteklerinizle başardık" dedi.

‘Konuşan Kitaplar’ projesi gerek gündelik gerekse eğitim hayatlarında sınırlılıklar içine hapsolmuş görme engelli vatandaşların hayatını biraz olsun kolaylaştırmak adına Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2011 yılında hayata geçirilmiş bir sosyal sorumluluk projesi. Bu zamana kadar birçok farklı alanda kitapların seslendirildiği proje kapsamında sevilen birçok sanatçı sesleri ile projeye destek verdi. Bu kitapların seslendirilmesinde Ahmet Kural, Beyazıt Öztürk, Emre Altuğ, Feridun Düzağaç, Göksel, Gupse Özay, Gülben Ergen, Hayko Cepkin, Keremcem ve Pınar Aylin gibi isimler seslendirdikleri kitaplarla görme engelli vatandaşlarımıza ses ve göz oldu. Konuşan Kitaplar Projesini daha geniş kitlelere yaymak, bu konuda farkındalığı arttırmak ve daha fazla kitaba ses olmak amacıyla Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi bu yılda çalışmalarına devam ediyor.

Bu yıl seslendirilen bazı kitaplar ve seslendiren radyo DJ'ler şunlar;

1. Mavi Ev-Kahraman Tazeoğlu/Ceyda Saltadal/ Seslendirme Sanatçısı

2. Bora’nın Kitabı /Ayşe Kulin-Sarı Şeker Sema/Radyo D

3. Aşkın Metafiziği/Arthur Schopenhauer- Mesut Süre/Rock FM

4. Saklı Şiirler/Ayşe Kulin-Ezgi Çetinkaya/Viva Radyo

5. Sit Nine’nin Masalları/Ayşe Kulin-Esin Görür/Pal Station

6. Buzdan Kılıçlar/Latife Tekin-Berkay Çakır/Star Ana Haber

7. Şeytani Tuzak/Peyami Safa-Evren Başer/Pal FM

8. Renkler Küsünce/ Neşe Türkeş- Erman Arıcasoy/Radyo Alaturka

9. Fareler Cumhuriyeti/ Görkem İldaş- Üniversite Medya CİHAN

Yorumlar