Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, DSP Bayraklı adayı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, DSP'ye geçerek Bayraklı ilçe belediye başkan aday oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, DSP Bayraklı adayı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, DSP'ye geçerek Bayraklı ilçe belediye başkan aday oldu.
Büyükşehir aday adaylığı sürecini hatırlatan Aslan, “CHP’de İzmir’i dizayn edenler, benim 30 yıllık başarım ve tecrübemi, aynı zamanda da Ege-Koop’u yok saymaya kalkıştı. Bu tavır, kasıtlı bir tavırdır, hattâ belki de bunun temelinde, başarıya duyulan kıskançlık ve alerji yatmaktadır.” dedi.

Aslan, DSP’den adaylığını İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ile birlikte açıkladı. Burada yaptığı açıklamada, “İzmir’de mutlak bir değişime ihtiyaç var. Belediye yönetimlerinin de tepeden tırnağa değişmesi lazım. Denenmişin yeniden denenerek başarı elde edildiği, ne Türkiye’de ne de dünyanın başka ülkesinde görülmüş değildir.” şeklinde konuştu. Aslan, Bayraklı ve DSP tercihleri için de şunları söyledi: “CHP çatısı altında bana kente, kentliye ve insana hizmet olanağı tanınmadı. Bu aşamadan sonra geniş toplum kesimlerinden, DSP’den aday olmam konusunda yoğun talep ve giderek artan ısrarlı bir istekle karşılaştım. Bayraklı’yı istedim, çünkü Bayraklı bir anlamda İzmir’in tarihini özetlemektedir. Bayraklı, dünden bugüne kontrolsüz göçün, gecekondulaşmanın, plansız yapılaşmanın, çarpık kentleşmenin kurbanı olmuştur. Bayraklı, İzmir’de kentsel dönüşüme ivedilikle en çok ihtiyacı olan bir yerleşim alanıdır. Körfez Evleri ve 25. Yıl Konutları gibi iki dev projemiz, Bayraklı ilçesi sınırları içindedir. 25 yıllık kentleşme ve kentsel dönüşüm konularındaki bilgi birikimimi ve deneyimlerimi Bayraklı’da uygulamaya koyarak, ilçeyi körfezin gerdanlığı ve İzmir’in ilgi odağı yapabilmek için aday oldum. DSP’ye gelince, kararımda parti yönetiminin her zeminde ve her koşulda şahsıma gösterdiği sıcak ve yakın ilgiyle başarıyı özendiren politikası etken oldu.”

İl Başkanı Karakülçe ise ülke şartlarından dolayı insanların yeniden DSP çatısı altında buluştuğunu sösyelerek, “Kooperatifçilik sektöründe büyük eserler yaratmış, tek bir istismara izin vermeksizin güvenin simge ismi haline gelmiş Hüseyin Aslan gibi bir markayla partimiz büyük bir güç elde etti. Bayraklı, en iddialı olduğumuz ilçelerden biri.” dedi. CİHAN

Yorumlar