Ege Gazeteciler Federasyonu’nun ilk genel kurulu gerçekleştirildi

Kuruluşu 7 Şubat’ta tescillenen Ege Gazeteciler Federasyonu’nun ilk genel kurulu Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Ege Gazeteciler Federasyonu’nun ilk genel kurulu gerçekleştirildi

Kuruluşu 7 Şubat’ta tescillenen Ege Gazeteciler Federasyonu’nun ilk genel kurulu Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Aydın delegelerinin eksiksiz katıldığı genel kurulda, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın, Federasyonun Genel Sekreteri seçildi.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları, bölge gazetecilerinin federasyon çatısı altında toplanmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek, Türk basınına hayırlı olması dileklerini iletti. Gazeteciler Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı ise yaptığı konuşmada, konfederasyonun 8 federasyondan oluştuğunu ve önümüzdeki dönemlerde de konfederasyon yönetiminin hızlı bir şekilde toplanarak, bölgesel ve genel sorunları masaya yatıracaklarını kaydetti. Meslekş kuruluşların yaptırım gücünün olmamasından dolayı basında ciddi sıkıntılar bulunduğunu da belirten Kolaylı, bu sorunun çözümü için çalışacaklarını söyledi.

Öte yandan genel kurul sonrası federasyon delegeleri ve kent dışından gelen gazeteciler ile birlikte Afyonkarahisar’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katıldığı yemekte bir araya geldi. Budan Termal Otel’de gerçekleştirilen yemekte konfederasyon, federasyon yöneticileri ile cemiyet ve dernek başkanlarına Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından plaket takdimi yapıldı.Yemekte, Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) Halk Dansları Grubu ve Türk Sanat Müziği Korosu tarafından sunulan folklor ve müzik dinletisi ise geceye renk kattı. CİHAN

Yorumlar