Ege, depremlerle beşik gibi sallanıyor

Ege Bölgesi’nde mayıs ayının başından bu yana küçüklü büyüklü 70 sarsıntı meydana geldi. 1 Mayıs’ta Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından Fethiye’de 4.1 büyüklüğündeki depremi hissetti....

Google Haberlere Abone ol
Ege, depremlerle beşik gibi sallanıyor

Ege Bölgesi’nde mayıs ayının başından bu yana küçüklü büyüklü 70 sarsıntı meydana geldi. 1 Mayıs’ta Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından Fethiye’de 4.1 büyüklüğündeki depremi hissetti.

    İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında geçtiğimiz gün 4.0 büyüklüğünde deprem yaşandı. Aynı akşam Muğla'nın Bodrum ilçesindeki 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından daha küçük olan 70 sarsıntı meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre Yakaköy - Datça'da 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bugün de yine Bodrum’da 1.9 şiddetinde bir deprem daha yaşandı.

    Ege Bölgesi’nde yaşanan depremleri değerlendiren deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem fırtınasının olduğu kırığın ‘yaşlı’ bir kırık olduğunu belirterek “Kuzeydoğu İslamköy'e doğru gidiyor. Deprem fırtınasının illa bir depremle sonuçlanması beklenmez. Ancak üretebileceği en büyük deprem de 4-4,5 en fazla 6,2 olur. Ama illa bir deprem yapması beklenmez. Burası bir gerginliğin olduğunu gösteriyor. Gerildiğini gösteriyor. Asıl büyük depremler yaratan doğu batı kırıklarıdır. Onlarda bir gerilim gözükmüyor, dingin gözüküyor şu anda iyi. Fethiye'deki depremin ana nedeni güneydeki Afrika ana kırığın Güney Ege yayı boyunca hem Ege’yi hem Batı Anadolu’ya katılması. Fethiye'de büyük bir deprem beklemiyorum. Ama Ege geriliyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar